Sjokolademousse

Elskbar dessert! Avokado er undervurdert altså, fantastisk mye å lage med den. Hvorfor velge næringsfattig mat og godsaker, når det finnes så mange alternativer som jobber for kroppen.

Avokado er full av fiber, gode fettsyrer, folat, vitamin c og kalium. E vitamin, B6 og kopper har den også. Jeg digger at den både har kremkonsistens (ekstra glad for det når vi ikke bruker melkeprodukter) og nøytral, og derfor veldig anvendelig. Den er super for å balansere sterke matretter, for eksempel til taco. Avokado er intet kjipt «erstatningsprodukt», og perfekt for både melkespisere og melkefrie kropper.

 

Sjokolademousse (4 porsjoner)

  • 3 modne avokadoer
  • 3 ss kokosmelk eller sterk kaffe
  • 1 ss lønnesirup eller honning
  • 200 g 70% sjokolade eller mørkere
  • 0,5 tørket vanilje

Smelt sjokoladen over vannbad og la den avkjøle seg mens du starter på resten.

Ha avokadoene i en kjøkkenmaskin og kjør til en glatt masse. Tilsett kokosmelk/kaffe, lønnesirup/honning og vaniljepulver og bland igjen.

Bland avokadoblandingen og den smeltede sjokoladen.

Nytes med god samvittighet :-)

Sunn sjokolademousse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *