Slik lager du din egen sjokolade

Sjokolade er godt, og faktisk sunt om det er av den mørke sorten. Her får du en superenkel oppskrift på en mørk sjokolade. Den lages på 1-2-3 og kan varieres så langt fantasien kan ta deg. Ingrediensene får du på helsekostbutikken eller på nett.

 

Mørk sjokolade

  • 50 gr kakaofett
  • 4 ss rått kakaopulver
  • 2 ss honning
  • 1 klype salt
  • 1 klype tørket vaniljepulver (the real deal –  ikke vaniljesukker)
  • nøtter (eller det du vil pimpe sjokoladen opp med)

 

Vei kakaofett i en bolle og plasser den over et vannbad til alt er smeltet. Ta bollen tilside og tilsett kakaopulver, honning, salt og tørket vaniljepulver. Hell over i ønsket form. Tilsett nøtter eller det du vil ha sammen med sjokoladen og la den stå kaldt til den stivner.

Forslag til pynt – nøtter, frø, havsalt, kanel, tørket frukt, frysetørket frukt… Del gjerne i kommentarfeltet under om du har andre forslag som jeg kan prøve:)

Hvis du vil gjøre sjokoladen blodsukkervennlig kan honning byttes med sukrin melis, enten 50% eller 100%. Jeg bruker ofte en 50% blanding.

Som form bruker jeg enten silikonformer eller plastikkbeholdere som er noe myke, slik at når sjokoladen har stivnet i kjøleskapet kan en løsne sjokoladen ved å bøye litt på plasten. Bruker du en fast form, kle den med plast først. Anbefaler silikon, det finnes mange fine silikonformer å få tak i.

Hvorfor rå kakao? Rått kakaopulver er mer skånsomt behandlet enn f eks Freia sitt kakaopulver. Jern, kalsium, krom, magnesium, B-vitaminer, C-vitamin, E-vitamin og 20-30 ganger mer antioksidanter enn blåbær gjør den rå varianten rik på næring. Rått kakaopulver er en sammensatt råvare og ble faktisk kalt gudenes føde i gamle tider, og til og med brukt som valuta.

 Hjemmelaget sjokolade Hjemmelaget sjokolade Hjemmelaget sjokolade Hjemmelaget sjokolade

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *