Banan og kokos müsli

Her i hus går det en del bananer, og noen ganger rekker de å bli brune og,  i mine øyne, uspiselige søte. Jeg har noen triks for å bruke opp bananene likevel, mottoet er kaste minst mulig mat.

Det som er fint med müsli er at du kan bruke det du har i skapet av nøtter og frø, du må ikke holde deg til oppskriften for at det skal bli like godt som utgangspunktet. Kanskje har du litt i skapet som har blitt stående og trenger å brukes opp.

Denne er super over smoothie’en (hell gjerne smoothien i en bolle), yoghurten eller sammen med melk. Masse fiber, protein og gode byggeklosser for kroppen.

BANAN OG KOKOS MÜSLI

  • 100 g havre
  • 100 g tørket kokosmasse
  • 100 g mandler
  • 100 g gresskarkjerner
  • en klype salt
  • 0,5 ts tørket vaniljepulver
  • 3 ss kokosolje smeltet
  • 3 overmodne bananer

Bland det tørre. Bruk en gaffel og mos bananene på en tallerken. Ha de moste bananene og kokosoljen i det tørre og bland godt.

Bre utover et bakeplate med bakepapir, og stek i 160ºC – jeg bruker varmluft – til alt er tørket. Rør rundt hvert 10. minutt. Tar ca 40-50 minutter avhengig av hvor tynt lag som er på bakeplaten.

Det skal være tørt helt igjennom, men ikke svidd. Greit å følge med den første gangen, da ovner har sine personligheter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *