Eteriske oljer

For noen år tilbake kom jeg over eteriske oljer for å finne noe som hjalp eksemet til sønnen min. Jeg hadde hørt om disse oljene før, og brukt noe også, men jeg hadde ikke forstått potensiale jeg etterhvert ble kjent med.

Eteriske oljer er svært konsentrerte oljer av plantestoffer, det kan være skallet til en frukt, barken på treet, en blomst, frø, røtter eller andre deler av planter. Det er disse oljene som gir planten dens karakteristiske duft eller aroma, og fungerer som beskyttelse for planten. Når du lukter på en rose, eller skreller en appelsin og kjenner aromaen spre seg i rommet, da har du hilst på eteriske oljer.

Disse sprer seg lett rundt i rommet, hvilket gjør den så lett å innta via luften. Denne konsentrerte oljen er konsentrert med potente virkestoffer fra planten påvirker både vår fysiske kropp og vår mer abstrakte del – tanker, følelser og opplevelser. Noen oljer har oppløftende effekt, andre er mer beroligende og dempende. Eteriske oljer har i lang tid blitt brukt i matlaging, skjønnhetsindustrien og helsefremmende praksis.

Sammensetningen av eteriske oljer er svært kompleks i tillegg til konsentrerte. Vit derfor alltid hva slags olje du utsetter deg for, og pass på at du tilfører den på riktig måte og med riktig dose. Det er identifisert 3000 forskjellige komponenter i eteriske oljer, og sammensetningen i de forskjellige oljene har forskjellige styrker og fordeler i forhold til hva man kan bruke de til, og avgjør også duften. Ettersom plantene er en del av naturen, kan de eteriske oljene faktisk variere i innhold avhengig av innhøstingstid, geografisk område, metode og varighet på destillasjonen, året og været. Men, det er kanskje ikke så ukjent, vi vet jo hvordan vin varierer med årgangen for eksempel.

Når du bruker eteriske oljer, velg kvalitet! Grunnen til det er at eteriske oljer som er utblandet eller dårlig behandling har dårligere effekt, selv om de dufter godt. Etter å ha prøvd ulike oljer har mitt valg falt på doTERRA sine, da de har fokus på alle ledd i produksjonen frem til oljene er i mine hender. De tester alle innhøstinger, dette blir registrert slik at du kan sjekke oljens opphav ved å bruke koden som står på flasken. De er så rene at nesten alle oljer kan brukes innvortes, selvfølgelig på en forsvarlig måte. Og det er et etisk selskap som gir god lønn til gårdsarbeiderne, de investerer i gårdene og bidrar i de lokale samfunnene rundt gårdene. I tillegg har de flere andre prosjekter.

 

Eteriske oljer kan brukes på tre forskjellige måter, aromatisk, på huden og innvortes. Bruk alltid oljene etter instruksjoner, slik at du bruker de på en sikker måte.

Her får du mer informasjon om hvordan du kan bruke oljene, på en sikker og trygg måte: http://www.helenesundby.no/sikker-bruk-av-eteriske-oljer/


Kom i gang med egne eteriske oljer – klikk her.

Vil du jobbe med eteriske oljer? Klikk her.

HAR DU SPØRSMÅL?

Send en e-post til meg, da vel – helene@helenesundby.no

Comments are closed.