Blir du mett av salat? Slik gjør du salaten mer spennende og mettende

Salat kan være kjedelige greier, uten tvil! Men de kan også være fantastiske måltider med masse smak, for ikke å snakke om masse super næring. Næringsstoffene i grønnsaker er viktig for å bremse aldring av kroppen. Og da snakker jeg ikke bare om kråketær rundt øynene. Etterhvert som vi blir eldre aldres alle cellene i kroppen. Og grønnsaker er med på å holde tilbake på aldringen. Så ingen tvil om at salat er sunt.

Hvordan lage salater som metter eller frister? Jo, her er fire gode tips.

 

Tilsett nok med bra fett!

Godt fett som smeltet smør (evt klarnet smør) extra virgin olivenolje, oliven, avokado og nøtter er supre fettkilder som tilfører fyldigere smak, mer sunnhet og metthet. Fett hjelper deg å holde blodsukkeret stabilt så du unngår å bli skjelven etter et par timer.

 

Tilsett nok protein!

Rent kjøtt, fisk, egg, quinoa og linser er gode kilder til protein. Bruk rester fra middagen i går, kjøttpålegg eller tilbered noe for anledningen. Protein vil hjelpe gi bedre metthet og holder deg mett lenger. Det er lurt å få i seg protein til hvert måltid.

 

Variasjon!

Varier grønnsakene og fargene du bruker i salaten. Og tilsett litt frukt eller bær, det er godt det!

Jeg bruker ofte det jeg har tilgjengelig av grønnsaker. Tomater, agurker, purre, løk, salat av ulik type, finsnittet kål, raspet gulrot eller kålrot, paprika, asparges, stangselleri, sukkererter, små løvetannblader, blåbær, druer, jordbær og eple er noen av de tingene jeg bruker.

 

Krydder!

Krydre salaten for å heve smaksopplevelsen. Ofte holder det med nykvernet pepper og salt for å løfte smaken slik at du elsker den. Om du vil ha mer smak, prøv deg frem med urter, ferske eller tørket. Kjempegodt! Eller lag et urtesalt og bruk det.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *