En god dag, dagen derpå – 10 gode råd

Noen ganger skjer det, tømmermennene inntar banke-posisjon etter altfor mye moro noen timer før. Kroppen har en skikkelig opprydningsjobb, det er ikke bare bord og gulvet som trenger å ryddes etter en fest. Og hvem skal gjøre dette? Jo kroppen din. Hjelp den og deg til en bedre dag derpå.

Her er 10 gode tips for en god dag, også dagen derpå:

  • Det er lurt å få i seg både mat og drikke før en legger seg. Det hjelper dagen derpå.
  • Ta tiden til hjelp, vær tålmodig og aksepter at kroppen ikke er på topp.
  • Hvis du har anledning sov så lenge du kan. Det ble kanskje en sen kveld, og søvnen etter alkohol er heller ikke bra. Så prioriter søvn om du kan.
  • En dusj vil få deg til å føle deg flere hakk bedre. Avslutt gjerne med en kald dusj, så kaldt du bare kan, og skal bare være en rask skylling. Dette får i gang blodsirkulasjonen og er skikkelig forfriskende!
  • Alkohol er dehydrerende, og mest sannsynlig er kroppen din ganske dehydrert. Drikk rikelig, helst vann, men unngå kaffe og andre drikker med koffein. Dette vil gjøre det vanskeligere for kroppen å gjenopprette veskebalansen. Noen opplever at kaffen kan gjøre at en kvikner til, i de tilfeller ta en kopp, du kjenner kroppen din best. Men risikoen er enda sintere tømmermenn.
  • Få i deg frisk luft. Gå en tur eller sett deg ut. Sørg i det minste for å lufte skikkelig om du blir værende inne.
  • Ikke ta tankene så seriøst. Mange opplever et vanvittig tankekjør dagen derpå, hvor overanalysering og dømming av seg selv og egne handlinger er i fokus. Dropp det, uansett hva du har gjort og mener om det: gjort er gjort og spist er spist. Det som ble gjort i går er ferdig, hvis ikke du velger å fortsette å torturere deg selv med å tenke på det i dag. Bruk din frie vilje.
  • Mat og drikke som også hjelper. Te med fersk ingefær demper kvalme og roer magen. Roe mage og fordøyelsessystemet gjør også peppermynte. Peppermynte har i tillegg en beroligende effekt på tankene våres. Sitronvann, lunken vann med ferskpresset sitron, hjelper kroppen å rense ut stoffer som skal ut. Noe annet som har en god støtteeffekt for rensing av kroppen er algen chlorella. Den har for øvrig masse næring og kan være verdt å vurdere å inkludere i kosten uansett.
  • Spis mat med masse næring. Stekt egg og bacon er smaker fantastisk dagen derpå og har masse næring i seg. Egg inneholder alt viktig mikronæring vi trenger med unntak av C vitamin. Rett og slett supermat som man kan spise med den største glede. Det salte og fete baconet hjelper å binde vannet i kroppen og smaker også helt fortreffelig. Fet og smaksrik mat smaker godt dagen derpå. Spekemat og eggerøre er også supert å fylle på med.
  • Bananer kan også være et fint innslag. Det hjelper mot kvalme, og har masse magnesium og kalium som går tapt ved en fyllekule. Den effekten har også sitrus frukt. Så en saftig appelsin gir både energi og veske til en sliten og dehydrert kropp.

Skål i solnedgang

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *