Eggehviteomelett med sopp

Av ulike grunner hender det jeg står med eggehviter i kjøleskapet. For tiden går de til å lage himmelske nøttekjeks eller denne deilige eggehviteomeletten. Bildet nederst sier mer enn ord – yum:)

Eggehviten består for det meste av vann (opptil så mye som 90%) og en del proteiner. Det er ikke bare ett protein den inneholder, men flere ulike. De «klumpene» som er litt tjukkere og hvitere er delvis uoppløste proteiner og er slik det skal være. I tillegg til vann og protein inneholder den veldig lite karbohydrater og salter, og bittelitt fett.

Noen ord om sopp i mat. Noen matsopper kan gi ubehag i rå tilstand. Derfor er det viktig å varmebehandle soppen før den spises slik at disse stoffene fjernes. I tillegg er mange sopper tungt fordøyelig, enda en grunn til å varmebehandle de godt. La de putre i panna 10-15 min.Og når dette er gjort så er sopp helt nydelig mat.

Eggehviteomelett (1 person)

  • 2 eggehviter
  • 2-3 sjampinjong – eller annen sopp
  • 2 ss olivenolje
  • salt og pepper

Kutt sopp i skiver og fres i panna med litt smør. La soppen gjøre jobben i pannen selv i 10 minutter og rør et par ganger underveis. Pisk opp eggehvitene lett og hell over soppen i pannen. La eggehviten stivne litt før du bretter den i to ved å legge stekespaden under på kanten og flippe over slik at det blir en halv sirken form. La eggehviten bli helt gjennomstekt før du tar omeletten over på en tallerken. Ha over olivenolje, salt og pepper. Har du friske urter er det også godt over.

 

Eggehviteomelett med sopp

Kilder:

  • http://www.naturfag.no/artikkel/vis.html?tid=17699&within_tid=17692
  • http://www.frukt.no/helse/helseartikler/ikke-spis-ra-sopp/

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *