Forventninger og stress

Vår opplevelse skapes ut fra tankene våre. De ekte tankene våre, de tankene vi tror på. De tankene skaper våre følelser og vår opplevelse av både vår indre verden og den verden som er på utsiden av oss.

Og fra tankene våre kommer forventningene. Forventninger til oss selv, til andre og det vi tror er andres forventninger til oss. Har du tenkt over hva disse forventningene gjør med din opplevelse i øyeblikket? Forventninger er alt fra de små innøvde tankene til de større som er lengst frem i bevisstheten og virker veldig viktige akkurat nå.

Forventninger er en potensiell togkræsj. Har du lagt merke til hva som skjer med deg når forventningene ikke innfris? Uansett om det er til deg selv, andre eller det dine tanker om andres forventninger til deg?

Forventningers natur er at vi i forkant har sett for oss hva vi ønsker i fremtiden. De gir lite slingringsmonn. Det er fort gjort å gå glipp av alt det fantastiske som kan skje med et åpent sinn. Forventninger har to vanlige utfall: a) forventingene innfris og vi tenker ikke noe mer over det fordi vi allerede har tatt det for gitt, eller b) forventningene innfris ikke og vi får en dårlig opplevelse (fra småe til store ubehageligheter) og tankene begynner å surre. B scenariet får oss ofte i dårlig humør og/eller begrenser oss veldig.

Så hva med å kutte godt ned på forventninger. Ville ikke livet vært litt bedre her og nå hvis vi kunne gledes over spontan kreativitet og flyt istedenfor regler og regime over ting vi faktisk ikke har så stor kontroll over som vi tror. Det eneste som trengs for å gjøre dette er å bli bevisst på hvordan det er tanker som skape forventninger. Det er dine tanker som er nøkkelen. Tankene som kommer til oss blir farget av vår bevissthet og gir oss deretter en opplevelse. Er du i dårlig humør er det sjelden de gode tankene dukker opp og omvent. Og noen ganger er det lett å leve uten forventninger mens andre ganger har vi skapt forventninger som virker så viktige at vi ikke ser noe annet. Det er bare sånn vi er. Men alt som trengs er å vite at det starter med en tanke.

Carpe diem!

 

Drømmestranden

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *