Hjemmelaget hasselnøttmelk og melk av andre nøtter

Hjemmelaget nøttemelk er ikke så vanskelig, og mye billigere enn å kjøpe. Det vanskeligste er at du trenger bløtlagte nøtter, og der har jeg et lurt triks å gi deg.Nøttemelkoppskriften kan brukes med de nøttene du har.

Hasselnøttmelk

  • 1 del hasselnøtter
  • 3 deler vann
  • Bittelitt salt

Bløtlegg nøttene natten over eller 8 timer.

Skyll nøttene og ha de i en blender med vann og litt salt. Kjør på full fart til en jevn masse.

Sil det hele, jeg bruker som regel en finmasket sil.

Skal jeg gjøre det ekstra fint bruker jeg et kjøkkenhåndkle som jeg legger oppi sila. Klem ut så mye av fuktigheten du klarer.

Det som blir igjen legger jeg utover i en stor ildfast form og tørket i ovnen på lav temperatur. Når det er helt tørket kan du oppbevare i et glass, jeg bruker dette i knekkebrød, brød, müsli eller til planering av fisk og kylling.

Tilbake til bløtlegging av nøtter, jeg bløtlegger en stor mengde når jeg først er i gang, og oppbevarer de jeg ikke trenger der og da i fryseren.

Så da er det bare å helle fryste nøtter i blenderen med resten av ingrediensene, la det stå i 10-20 minutter, og så er det klart!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *