Hjemmelaget marshmellows

Etter å ha skjøvet løftet om hjemmelaget marshmellows et par uker med minstemann, så de endelig dagens lys. Det er rart med det, det jeg ikke har gjort før, virker så mye mer komplisert enn det jeg allerede kan. Men så viser det seg å være så enkelt at hvermansen fint kan lage disse.

De er nok billigere de du kjøper i butikken til en slikk og ingenting, men ingenting er så godt som det man lager selv i kjærlighet. Man stiger lett i gradene når man tar med barna på hjemmelaget snop verktsted.

Marshmallows er poppis, mange digger å spise de som de er, andre i den varme sjokoladen, eller smeltet på bålet. Tursnop altså! Men siden jeg ikke er ellevill av begeistring av å gomle marshmellows, har jeg allerede neste prosjekt i tankene, og det blir Rocky Road. Konfektsjokolade med nøtter og marshmellows altså. Gleder meg allerede nå. Men først, marshmellowsene. Lover deg, de er veldig enkle hvis du gidder å prøve!

Oppskriften er ganske stor, passer bra om du skal ha selskap, om ikke kan du fint halvere oppskriften. Marshmellows er klissete saker, og av hensyn til det praktiske er det lurt å rulle de i litt topping av noe slag. F eks revet kokos, kakao, hakket nøtter, mandelmel med krydder eller lignende.

 

HJEMMELAGET MARSHMELLOWS

  • 2,5 dl vann
  • 3 ss gelatin
  • 1 dl lønnesirup eller honning
  • 0,75 dl klar fibersirup
  • 1 ts vaniljeekstrakt eller tørket vaniljepulver
  • 0,25 ts salt

 

Ha 1 dl vann i en bolle, bruk gjerne piskebollen til en kjøkkenmaskin. Det skal piskes en del! Strø over gelatinen, og la den mykgjøre seg i vannet mens du gjør neste del.

Ha resten av vannet, lønnesirup, fibersirup, vanilje og salt i en liten kjele og kok opp. La det koke godt i 8 minutter, det skal bli varmt.

Mens det koker, gjør du klar en 20×30 form med bakepapir. Strø et raust lag med kokos i bunn for at marshmellowsen skal slippe lettere. Eller kakao, eller annet du ønsker å ha rundt de.

Begynn å piske vann og gelatin på lav hastighet, og hell over den varme blandingen sakte mens det piskes. Når alt er i, øk hastigheten så mye du kan uten at det spruter altfor mye ut av bollen. Nå skal det piskes en stund, ca 10 minutter. Resultatet skal være en luftig og myk marshmellowskrem.

Hell kremen over bakepapiret og sett gjerne kaldt til marshmellowsen har satt seg. Skjær, klipp eller bruk pizzaskjæreren til å kutte i passe terninger. Hjelper å varme pizzaskjæreren først i varmt vann, tørk av med håndkle og del opp. Bruk en varm stekespade til å flytte de.

Oppbevares kjølig i en lufttett boks. Holder seg et par uker.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *