Jordbærsorbet – en sikker vinner – superenkel å lage

Jeg har alltid frosne bær i fryseren, av og til også frossen frukt. Det kan brukes til så mangt, blant annet deilig sorbet. Andre favoritter er syltetøy, smoothie, frozen daiquiri, smakstilsetning i drikke, i yoghurten, smuldrepai, til kaker og is og mye mer. Det som kjennetegner det meste av dette er kort tilberedningstid. Noe som står høyt i kurs hos meg.

Denne lagde jeg 17. mai, mens jeg ordnet tilbehøret til grillmaten. Ok – skulle sikkert lagd den dagen før, men det gikk greit. Oppskriften er veldig enkelt og smaker helt nydelig – hvem liker vel ikke sorbet?? Frisk, saftig, syrlig og søtt. En sikker vinner!

 

Jorbærsorbet

  • 500 gr frosne jordbær
  • Saften av 1/2 sitron
  • 1 – 2,5 dl vann – avhengig av hvor harde jordbærene er
  • 4 ss honning – jeg brukte akasie honning
  • 2 ss sukrin gold

 

Ha alle ingrediensene i en blender og kjør til en jevn masse. Smak til for å sjekke om den er søt nok for deg, tilsett eventuelt mer honning eller sukrin. Dersom blenderen sliter med å knuse de frosne jordbærene kan du dytte de ned mot knivbladene. OBS OBS – gjør det når blenderen er skrudd av!

Ha sorbeten over i en egnet form og sett den i fryseren frem til servering. Den kan godt få noen timer slik at den stivner godt.

Du kan velge å kun bruke sukrin eller honning. Honning har mye godt og sunt i seg, men er fortsatt sukker for kroppen. Så om du skal kutte sukker i ditt kosthold kan det være lurt å bruke sukrin i oppskriften, slik at den totale mengden søtning er kun fra sukrin.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *