Julegrøt og næring

Når jula nærmer seg er det tid for julegrøt. Grøten har virkelig fått satt seg som tradisjon, men det er kanskje ikke så rart, når nissens favoritt er risengrynsgrøt.


Dessverre er risengrynsgrøt svært næringsfattig, og et dårlig måltid. Det består hovedsakelig av næringsfattige karbohydrater. Slenger du på litt sukker på toppen, blir det enda mer. Ikke så godt for blodsukkeret med andre ord.

Etter inspirasjon fra Gry Hammer har jeg pimpet opp grøten med mer næring. I vårt tilfelle har vi kuttet melken. Men tåler du melk, gå for en feit type, helst fløte. Da får du mer næring.

Gelatin er noe jeg bruker veldig mye, putter det både her og der. Superbra kilde til gode proteiner for hud, hår, skjelett, fordøyelse og mye mer. Beste anti aging tilskudd du kan få. Har du ikke dette tilgjengelig i kjøkkenskapet anbefaler jeg at du gjør det. Da har du forresten det du trenger for å lage gele og seigmenn ut av bær, juice og annen drikke. Namnamnam!

 

Julegrøt (4 personer)

  • 2,25 dl grøtris
  • 2 dl vann + 8 dl vann eller melk
  • 2,5 dl fløte – evt kokosmelk, havrefløte, cashewfløte
  • 2 egg
  • 2 ss gelatin
  • 1 ss maca – kan sløyfes
  • 0,5-1 ts salt

 

Skru på ovnen på 100ºC.

Kok opp 2 dl vann med grøtris. La det risen småkoke til den har absorbert vannet.

Tilsett 8 dl vann og fløte. Gi det et oppkok og sett kjelen i ovnen, gjerne med lokk.

I løpet av en times tid har det blitt risgrøt. Rør gjerne et par ganger underveis.

Tilsett ett og ett egg. Så fort du har i et egg må du røre det inn raskt, så det blander seg med grøten før det koagulerer.

Rør inn gelatin, og la grøten få 5 minutter i varmen for å løse opp gelatinen.

Server med hakket nøtter, mye smør eller kokosfett og kanel. Istedenfor sukker kan du ha rosiner, banan, annen oppskjært frukt eller bær. Hvis du vil ha sukker er det verdt å prøve kokosblomstsukker.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *