Kokosyoghurt med ekte vanilje (uten melk)

Denne klarer alle å lage – kun to ingredienser for å lage yoghurt. Den tredje ingrediensen er en god smakstilsetning – men ikke nødvendig. Når youghurten er laget er det bare å tilsette det du vil når du skal spise. Nøtter, bær, sjokolade, honning, kanel, eple, saft, ha den i smoothie eller annet du ville brukt yoghurt til. Tarmene vil takke deg!

Ettersom denne yoghurten er uten kumelk, kan den spises av de med intoleranse for kumelk.

 

Kokosyoghurt med ekte vanilje (4 dl)

  • 400 ml kokosmelk
  • 4 kapsler probiotika
  • 1 klype vaniljepulver

 

Ha kokosmelken i et desinfisert glass. Det kan være greit å slå ut noe av vannet fra kokosmelken – som naturlig skiller seg. Rør inn probiotika kapsel innholdet og vaniljepulveret. Ha på lokk eller en liten tallerken og la det fermentere til yoghurt. Under ser du fire metoder for å fermentere yoghurt. Yoghurten er ferdig når den smaker syrlig (men ikke sukkersøtt som de fleste butikkjøpte). Så er den klar for lagring i kjøleskap.

Yoghurten kan både bli tykkere eller beholde sin konsistens i kjøleskapet, begge tilfeller er normalt.

Dersom yoghurten har skilt seg, ikke fortvil. Du kan enten røre det sammen, eller ha den tykkeste delen over i et annet rent glass.

Yoghurten er holdbar lenge hvis du bruker rene glass.

Dannes det mugg eller ugunstige bakterieveskt som er rødlig må yoghurten kastes. Da har det kommet feil bakterier med i prosessen. Men det er jo så enkelt, så da er det bare å starte en ny en!

Yoghurt naturell

Lager du yoghurten uten vaniljen er den fin å bruke i middagen eller der du ville brukt gresk eller tyrkisk yoghurt.

 

 

Kokosyoghurt med bakteriekultur fra annen yoghurt

  • 1 dl ferdig yoghurt
  • 4 dl kokosmelk

Bland og fermenter på en av måtene under. Ferdig yoghurt har de bakteriene som skal til for å lage ny yoghurt og du trenger ikke nye kapsler.

Fire metoder å fermentere yoghurt

  • På kjøkkenbenken i inntil 3 dager med et klede over for å dekke for lys.
  • På varmekabler, for eksempel badegulvet, i 12-15 timer.
  • I ovn, på laveste varme med en sleiv i åpningen i 12-15 timer.
  • I dehydrater, 46ºC i 12-15 timer.

Tilsetter du litt sukker – 2 ts – vil bakteriene utvikle seg enda raskere. Det er lite sukker som blir igjen i sluttproduktet, da bakteriene livnærer seg på sukker.

 

Hygiene og desinfisering

Hygiene er greit med all mat, og særlig mat som fermenteres og hvor målet er å dyrke frem gode bakterier. Men dårlige bakterier koser seg på samme måte som de gode, derfor er det viktig å unngå at de kommer seg med i det du lager. Å desinfisere glass gjøres veldig enkelt ved å koke de eller la de stå i 30 minutter i ovnen på 180ºC.

 

Annen melk

Samme oppskrift kan brukes for å lage yoghurt av kumelk, bruk da H-melk. Varm melken fingervarm før du tilsetter innholdet i kapsler og vanilje.

 

Kokosyoghurt med müsli og frukt

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *