Lomper er best hjemmelagd – og uten gluten

Det har aldri slått meg at jeg kan lage lomper selv, vet ikke helt hvorfor, det har bare blitt slik. Så lomper har blitt kjøpt inn fra butikken.

Jeg har to små som eeelsker lomper , både med og uten innhold. Lomper er utrolig anvendelig – til middag, lunsj, frokost, kvelds, med pålegg, pulled pork, pølser, ja listen er så land du vil.

Så plutselig ramlet tanken ned i hodet – jeg kan jo prøve å lage de selv. Så ble gjort og resultatet: lomper er like enkelt å lage som det er godt! Så det har blitt noen runder med lompebaking og jeg anbefaler deg å prøve de ut.

Lomper uten gluten (ca 10 stk)

  • 500 gr poteter uten skall
  • 50 gr glutenfritt mel – evt speltmel om det ikke må være glutenfritt
  • 15 gr havregryn eller -mel
  • 1,5 ts salt

Om du koker potetene og skreller de varme eller skreller de før du koker er likegode alternativer. Når potetene er kokt møre og skallet fjernet has de over i en kjøkkenmaskin med eltekrok og mos potetene. Tilsett salt og mel og kjør til blandingen slipper og blir til en klump. Det kan være greit å tilsette litt og litt mel, kanskje du bruker mindre eller mer.

Del deigen i ti emner og kjevle de så tynne du klarer uten at de revner. Bruk litt mel så de ikke sitter fast i underlaget.

Stekes i middels varm panne – jeg brukte jernpanna mi – til det kommer brune prikker på undersiden. Og ja, litt tid tar stekingen, men egner seg godt som en tilleggssyssel mens en gjør noe annet:)

Nyt!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *