Slik påvirker du ditt genuttrykk for sykdom og dårlig helse

Dette er grunnen til at kosthold og livsstil er viktig for helsen din, gjennom hele livet. Genene har sitt uttrykk, og enkelte er predisponert for enkelte sykdommer og tilstander.

Hva betyr det å være predisponert? Det betyr at dersom det ligger en sykdom latent i genene har du større sjans for å utvikle den. Men det kan også være at du ikke utvikler den. Og det er her livsstil kommer inn. Valgene vi tar øker eller reduserer sjansen for ulike gener å komme til uttrykk. Dette kommer i tillegg til at med de gode valgene har vi det generelt bedre, fysisk og mentalt. Vi fungerer bedre med riktig brensel, tanker med høy kvalitet og en god døgnrytme. Gode valg tenner gnisten for nye, og slik ruller ballen videre. Lettere og lettere.

Alder har  ingen betydning, predisponerte sykdommer kan slå ut som barn eller som eldre. Hva vi har med i genene våres kan vi ikke vite. Derfor er det like viktig med våre livsstilsvalg liten som stor.

Hvilke valg vi gjør er opp til hver enkelt. Hva er riktig for meg nå? Det finnes så mye inspirasjon og informasjon å få tak i for å utvikle seg eller få hjelp til å gjøre gode valg. Og du trenger ikke føle deg overveldet. Ta den tiden du trenger, målet er reisen. Og reisen tar aldri slutt.

Alle endringer starter med tankene. Det er dine tanker som former dine opplevelser, det finnes ingen fasit på utsiden. Vår opplevelse er helt unik for hver enkelt. Det du velger i dag har kun med dine tanker rundt det du velger. Det du kan velge for fremtiden har potensiale til å føles like behagelig og godt som valgene du gjør i dag.

Kroppen er ditt tempel. Det er her du bor under din jordlige reise. Hvordan vi behandler oss selv har alt å si for vår opplevelse. Elsker du deg selv? Elsker du andre? Får tankene dine springe ut fra et godt sted? Hva brenner du for? Fyller du på med variert, næringsrik mat? Hvor kan du hente inspirasjon fra? Tillater du deg selv å vokse, og gir du deg selv tid?

Uansett hva du gjør er det viktigste at du har det bra med deg selv. Nyt livet, grip dagen!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *