Peppermyntete – tre gode grunner til å drikke det!

Mojito er en av mine drinkfavoritter, også uten rom. En annen drikk som er god, men som kanskje ikke så mange vet om eller bruker er peppermyntete. Det smaker forfriskende og godt, og har mange positive virkninger.

 

1 – fordøyelsen

Den er ekstra god om du føler deg oppblåst og stappmett etter et måltid, eller har en treg fordøyelse som bruker litt ekstra tid på å komme i gang etter et måltid. Peppermynte roer ned magen, er galledrivende og fremmer fordøyelelsen generelt. Peppermynte demper også kvalme og er appetittvekkende.

 

2 – smerter

Peppermynte er betennelseshemmende, bakterie- og virushemmende, smertestillende, krampeløsende, beroligende, svettedrivende, menstruasjonsregulerende, hostedempende og har en rensende effekt på slimhinner. Så har du betennelser eller smerter i kroppen, eller ikke føler deg hjelper peppermyntete deg med sine gode egenskaper.

 

3 – søtsug

En kopp peppermyntete kan virke dempende på søtsuget. De vanligste tidene å få søtsug er på ettermiddagen før middag, eller på kvelden. Prøv en kopp peppermyntete og kjenn hvordan den demper søtsuget og gir deg en frisk smak i munnen.

 

Og det er mer…

Men det er flere grunner til å drikke peppermynte. Den virker avkjølende på varme kvelder. Den er beroligende og super på kvelden om du trenger å roe ned. -Eller du trenger å roe ned andre tider av døgnet.

Drikker du peppermyntete etter maten får du en frisk pust som demper matånden og hjelper deg å skylle munnen ren.

Peppermynte virker avkjølende på varme dager. Den er oppløftende og beroligende.

Urten hjelper også å rense hud.

 

Peppermyntete

  • 2 dl varmt vann
  • 2 stilker peppermynte
  • eventuelt 1/2 ts honning for søtning

Trekk peppermyntestilkene i varmt vann, ca 80ºC, i 5 minutter. Rør inn honning etter at peppermynten har fått trukket ferdig om du ønsker en litt søtere te.

Nyt♥

Kilde: 

  • http://www.rolv.no/urtemedisin/medisinplanter/ment_pip.htm

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *