Pleiende deodorant krem med eteriske oljer- ingredienser fra kjøkkenskapet

Jeg er opptatt av hva jeg smører på huden, er du??

Huden er faktisk vårt største organ, et fantastisk organ. Det er førstelinje i vårt immunforsvar, som den barrieren den er for potensielle inntrengere. Men selv om den holder mye ute, tar den også ting inn, så lenge molekylene er små nok. Så det du smører på av kremer og annet, det kommer inn i blodet gjennom huden. Så det er av stor betydning hva du smører på i forhold til hva du introduserer, og ofte belaster, til huden.

Jeg har testet litt forskjellige varianter og har nå kommet frem til en som virker svært så lovende. Men først noen ord om overgangen fra tradisjonell deodorant. Vi har svært høye og urealistisk krav til deodoranter. Helst vil vi at den skal trylle bort kroppens fantastiske evne til å regulere seg selv. Å svette er rensende og temperaturregulerende.

Visste du at vi har tre millioner svettekjertler og svetter ca en liter hver dag. Nå kommer ikke hele literen fra under armene da;) I antiperspiranter, altså de som skal gjøre at vi ikke svetter gjennom å plugge igjen svettekjertlene, har aluminium i seg for å få denne effekten. Mattilsynet advarer mot bruk av aluminium da de ser at vi får i oss altfor mye av stoffet. Smører du antiperspiranten på nybarbert hud er opptaket enda større.

Denne deo’en vil ikke stoppe svetten eller plugge igjen svettekjertlene, men den vil binde opp fuktigheten, hindre lukt og bakteriedannelse. Den smører og gir næring til huden, unngår nupper og rødhet etter barbering, og dufter godt. Ha litt tålmodighet når du går fra antiperspirant eller annen kjøpe deodorant, kroppen og huden trenger tilvenning.

Sheasmør, kokosolje og de eteriske oljene smører og gir næring til huden. Kokosoljen, natron og eteriske oljer er bakteriedrepende og hindrer lukt. Potetmelet binder fuktigheten, og bivoksen gir en tykkere konsistens til kremen, og trekkes ikke like raskt inn i huden. For meg har resultatet vært kløfrie armhuler som ikke lukter. I hvertfall ikke annet enn eteriske oljer, selv om duften dabber av utover dagen.

 

Pleiende deodorant krem med eteriske oljer

  • 35 g kokosolje
  • 30 g sheasmør
  • 5 g bivoks
  • 20 g potetmel
  • 45 g natron
  • 6 dråper melaleuca eterisk olje
  • 6 dråper rosmarin eterisk olje
  • 6 dråper frankincense eterisk olje
  • 3 dråper ylang ylang

Smelt kokosolje, sheasmør og bivoks over vannbad. Jeg lager det ofte rett i glasset jeg skal oppbevare i, og har glasset i en kjele med varmt vann. Du kan også bruke en bolle eller gammelt syltetøyglass.

Ta glasset bort fra det varme vannet og tilsett potetmel og natron.

Når blandingen er avkjølt tilsetter du de forskjellige eteriske oljene.

Bivoks og natron har jeg kjøpt på iHerb. Kokosoljen er typen Cocosa (www.soma.no), veldig fornøyd med den, både til kosmetikk og matlaging. Potetmelet er den du kjøper i alle matbutikker. Sheasmør er en uraffinert type fra www.sunvita.no. Og de eteriske oljene er av ypperste kvalitet fra doTERRA (mydoterra.com/helenesundby).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *