Ramsløksalt

Ramsløk er kjent som Nordens hvitløk. Vår og start på sommeren er høytid for innhøsting. Når den etablerer seg, bugner den, og dekker skogbunnen med sine frodige, grønne blader og stjerneformede blomster. Og det dufter av hvitløk. Finner du et område med ramsløk, kan du komme tilbake hvert år på samme tid og forsyne deg av hva skogen vår har å tilby. Fantastisk, ikke sant!

Ramsløksalt er en fin måte å bruke ramsløken på. Da blir den tilgjengelig i krydderhylla, eller du kan fylle på en fin krukke og gi bort som vertinnegave. En gave med kjærlighet.

Du kan bruke to metoder, enten med friske blader eller tørkede. Jeg har testet begge deler, det enkleste er vel å tørke ramsløkbladene etter innhøsting, og lage det du ønsker av det. På den måten konserverer du råvaren.

 

 

RAMSLØKSALT AV FERSKE BLADER

  • ferske ramsløkblader
  • uraffinert salt – himalaya salt eller havsalt

 

Kjør ramsløkblader og salt i en kjøkkenmaskin til en grøt. Ikke bruk så mye salt, da grønnfargen tar over og det er vanskelig å se hvor mye salt det er før blandingen er tørket. Blandingen skal se veldig grønn ut. Og ønsker du mer salt kan dette tilsettes etter tørkingen.

Tørkes i varmluft på 50ºC med døra på gløtt, bruk en sleiv eller noe for å holde den litt oppe slik at fuktigheten slipper ut.

Etter tørking kan saltet kjøres i en kjøkkenmaskin for et jevnere resultat. Oppbevares i en krukke.

 

RAMSLØKSALT MED TØRKEDE BLADER

  • tørket ramsløkblader
  • uraffinert salt – himalaya salt eller havsalt

 

Bland tørkede blader og salt i en kjøkkenmaskin. Prøv deg frem med mengden salt og ramsløkblader, best er det når blandingen har mye ramsløk i seg, synes jeg.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *