Sjokoladekake med to ingredienser – og kremete sjokoladetopping

Mektig og deilig sjokoladekakedrøm for sjokoladeelskeren. Dette var første gang jeg lagde den, og blir nok å prøve flere ganger. Neste gang skal jeg prøve med en spiseskje kokosolje eller klarnet smør i kakebunnen. Men det fungerte overraskende bra med de to ingrediensene som var utgangspunktet.

Avokado fungerer helt nydelig og gir en kremete fyldig smak som smelter på tungen. Avokadoen smaker ikke så mye, så med sjokolade i gjetter du ikke at avokadoen er der. Om du ikke er så fan av banan, kan du prøve en halv banan og smake deg til resten med stevia, honning eller for eksempel lønnesirup.

Dette er ikke en sukkerfri kake, men et bedre alternativ når du først skal kose deg litt. For meg er ikke målet å ikke spise kaker eller snop ved anledninger, men dersom det finnes sunnere alternativer som smaker digg, da velger jeg heller dette. I denne kaka får du i deg sunne fettsyrer, den metter fremfor å booste søtbehov, hjelper å holde blodsukkeret stabilt. Og avokadoen og banan gir næringsstoffer utenom konsistens og smak.

Enjoy<3

 

Sjokoladekake med to ingredienser

  • 3 egg
  • 165 g 70% sjokolade
  • evt 1 ss kokosolje

Smelt sjokoladen (og eventuelt kokosoljen) over vannbad. Sett sjokoladen på kjøkkenbenken og la den kjøle seg ned.

Del eggeplommene fra hvitene. Pisk eggehvitene stive.

Pisk eggeplommene lett og ha de over i sjokoladen mens du pisker. Pass på slik at sjokoladen ikke er for varm og eggeplommene lager klumper i kontakt med varmen.

Ha 1/4 av den piskede eggehviten i sjokoladen og bland. Vend så sjokoladeblandingen i resten av eggehvitene.

Stekes i 16 cm form i 25 minutter i 170ºC.

 

Sjokoladekrem

  • 1 moden avokade
  • 1 moden banan
  • 0,5 ts vaniljepulver
  • 2 ss kakao

Mos avokado og banan til en glatt blanding, rør inn vaniljepulver og kakao. For å fremheve sjokoladesmaken kan du bruke bittelitt salt.

Så er det bare å smøre sjokoladekremen over kaka og nyte:)
  

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *