Surdeigspannekaker med reker og grønt fyll – mums!

De fleste har vel spist pannekaker, her kommer en god variant som er sunnere og bedre.

Disse digge surdeigspannekakene er snillere mot fordøyelsen. Grunnen til det er at

  • Antibeitestoffet futinsyren brytes helt, eller delvis ned. Antibeitestoff er kornets forsvar fra å bli spist, og måten det fungerer er at det er vanskelig for kroppen å håndtere, skaper ubehag og trøbbel. Kombinert med surdeigskultur og noen timer i bløt gjør at dette stoffet brytes ned.
  • Proteinet i kornet, gluten (det finnes også flere proteintyper i korn, men gluten er det mest omtalte og det som oftest er problematisk), starter nedbrytingen allerede før det kommer inn i fordøyelsessystemet vårt. Og på den måten blir det lettere å fordøye.

Hvis du ikke har surdeigsstarter, lager du dette enkelt selv. Sjekk denne oppskriften: Lag din egen boblende surdeigsstarter og luftige surdeigsbrød

Det tar litt tid å lage surdeigsstarter, I know, og du tenker kanskje at det gidder du ikke. Men når du har laget den, som for øvrig krever svært liten innsats, så har du gjort det. Du trenger ikke lenger å kjøpe gjær til heving av brød, og hver gang du lager noe med korn, kan du lage det mer magevennlig og fordøyelsesvennlig ved å kombinere det med surdeigstarter.

Så er det fyllet, denne gangen har jeg fylt med salat, grønn paprika, majones og reker. Så godt. Det er også digg med bacon og ost, kanskje til og med gratinert i ovnen. Eller ost og skinke. Eller fenalår og eggerøre. Grønnsaker. Pulled beef. Som du ser, er det mange muligheter. Dropp i hvertfall sukker og syltetøy, som er ganske kjedelig og passer mer som dessert.

TURMAT! Dette er perfekt turmat om du har med deg panne som du har over bålet, eller du tar turen ut til bålpanna i hagen. Mat + frisk luft = perfekt kombo og enda større matglede! Hell pannekakerøren over i en flaske, og resten gjør panna.

 

Surdeigspannekaker

  • 2 ss surdeigsstarter
  • 4oo g speltmel (halve mengden kan gjerne være havre som gir mer fiber og mindre gluten)
  • 6 dl vann
  • 0,5 ts salt
  • 6 egg
  • 2 ss smeltet smør eller olivenolje

 

Bland surdeigsstarter, speltmel og vann. La dette fermentere over natten, evt 4-8 timer i løpet av dagen.

Tilsett egg, salt og litt smeltet smør eller olje. Jeg har alt i en blender og kjører det sammen.

Stek som vanlig pannekaker med masse deilig smør.

Fyll på det du måtte ønske! Og nyt!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *