Sommerlig thai salat med ananas og verdens beste dressing

Denne digger, gjort på noen få minutter, og med få ingredienser. Og med VERDENS BESTE dressing. Helt seriøst, denne kunne jeg drukket av vinglass. Den går hjem til både barn og voksne.

Kjøp ferdig vasket salat, så er det bare å slenge det på tallerkenen. Kjøttet kan du variere. Kyllinglår (saftig kjøttstykke), entrecote, indrefilet og ytrefilet er møre kjøttstykker som passer supert til denne salaten. Også laks er digg.

Dette er rett og slett fast food for deg som vil spise fersk, levende og næringsrik mat. Ekstra god på sommeren ettersom den ikke sitter så tungt i magen. Ellers er den nydelig til lunsj eller fredag kveld. Eller til tapasbordet.

Verdens beste dressing

  • 1 dl soyasaus eller tamari/glutenfri soyasaus for glutenfri dressing
  • 1 ss olivenolje
  • 1 fedd finhakket hvitløk
  • 1 ss finhakket ingefær
  • 1 ts honning eller fibersirup gold om du vil ha mindre karbohydrater – kan sløyfes
  • saften av 1/2 lime
  • chili om du liker det sterkt

Thai salat

Oppskriften gir fire porsjoner.

  • 600 g kjøtt
  • klarnet smør eller olivenolje til steking
  • baby leaf salat – ferdig vasket og klar til bruk
  • 1 neve koriander eller persille
  • 1 stor vårløk
  • 4 skiver saftig og moden ananas eller en mango – skjær i passe biter
  • verdens beste dressing – se oppskrift over

Varm en stekepanne, senk temperaturen til middels-høy og ha i stekefett og kjøttstykke. Stek etter type kjøttstykke.

Mens kjøttet steker, legger du salat på tallerkenene eller et stort fat. Fordel finsnittet vårløk og koriander/persille, og ananas/mango. Så slenger du i hop verdens beste dressing, oppskriften finner du lenger opp.

Ta kjøttet av panna, la det gjerne hvile litt før du skjærer i strimler og danderer over salaten.

Voila! Ferdig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *