8. LUKE – SJOKOLADETRØFLER MED EN OVERRASKENDE INGREDIENS

Sjokolade er og blir en favoritt hos mange, og disse sjokoladetrøflene intet unntak. Kremet og gode, masse deilig sjokoladesmak. I disse tider kan det være en perfekt gave, pakket i cellofan eller et glass.

 

Disse er laget med tre ingredienser: avokado, sjokolade og kokosolje eller smør. Avokado har som kjent sunne fettsyrer og fiber, men den har også folat, b6 vitamin, e vitamin, kopper, antioksidanter og andre nyttige plantestoffer. Avokado er det som gir den kremete smaken, uten å ha noe smak, så den passer ypperlig sammen med mye forskjellig, og i denne sammenheng i sjokoladetrøfler. Sjokolade kan by på magnesium, antioksidanter og stimulerer lykkehormoner blant annet. Og kokosolje og smør gjør sammen med avokadoen at blodsukkeret holder seg stabilt, man unngår at blodsukkeret krasjer, hormoner holder seg stabile, man blir mett fortere og holder lenger.

Dette er en allergivennlig og sunn snop som passer for de aller fleste. Og yes, de er GODE:)

 

MØRKE SJOKOLADETRØFLER (ca 10 kuler)

  • 100 g 70% sjokolade
  • 2 ss klarnet smør eller kokosolje (kokosolje for et garantert melkefritt alternativ)
  • 1 liten moden avokado
  • Pynt å rulle kulene i: hakket hasselnøtter/pistasjenøtter el andre nøtter, tørket kokosmasse, bipollen, kakaopulver, kanel, hakket og tørket bær, mulighetene er mange.

 

Kjør avokadoen i en kjøkkenmaskin til en klumpefri masse. Hs over i en bolle.

Smelt sjokolade og kokosolje eller klarnet smør, og tilsett i avokadoen. Bruk en sleiv til å blande det hele.

Sett sjokoladeblandingen i kjøleskapet i 30 minutter.

Form til 10 kuler og sett de i kjøleskapet til de har stivnet. Hvis du vil ha pynt på ruller du kulene i det før du legger de i kjøleskapet for å sette seg. Gi kulene gjerne en ny rundt rulling etter at de har stivnet om du vil ha de rundere.

Nytes!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *