Rask middag for baby – kjøtt og grønnsaker

Mini har en tann for det søte til tross for at vi fortsatt venter på at den første tannen skal bryte frem. Populære grønnsaker er gulrøtter og søtpotet. Disse har en fin sødme i seg. Så i dag har jeg laget en mos av disse, inkludert litt flatbiff. Kutt opp grønnsakene og kok på lav varme sammen med kjøttet. Bruk bare akkurat passe vann slik at så vidt dekker, og ta med dette når du lager mosen slik at den får en fin konsistens. Veldig tykk konsistens er ikke alltid like godt mottatt. Tilsett smak som pepper, persille, timian, hvitløk, ingefær, ja her er det mye som passer. Det er ganske sikkert at en mos med krydder og urter er bedre mottatt enn en uten ihverfall:)

Dårlig tid? Kutt i mindre biter og fyll oppvaskkommen med kaldt vann og avkjøl blandingen i kjelen.

Både søtpotet og gulrot er supert for et godt immunforsvar med viktige antioksidanter, vitaminer og mineraler. Og det kan vi like i disse dager hvor det florerer med sykdom. Ihvertfall for oss med barnehagebarn. Det er viktig å inkludere fett i måltidet, da dette er nødvendig for opptak av enkelte næringsstoffer.

Rød mos

2 Comments

  1. helene.sundby@yahoo.com

    Ja, søtpoteten smaker deilig og har så mye mer godsaker i form av næringsstoffer enn de gule potetene som hovedsakelig brukes i Norge. Godt å høre at du også liker den:))

  2. Love it !

    Enkelt og en smart ting å bruke søtpotet. Er ikke mye brukt i Norsk Mat, og er en god smakstilsetning, som faller i smak hos alle, fra store til små

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *