Rester av havregrøt blir gode havrelapper

Snuppa mi elsker havregrøt. Oppi har vi eple, smør/kanel/kokosblomstsukker, fryste bær, kokosolje, you name it! Og det er vinnvinn siden det er så enkelt og raskt å lage. Så da lager jeg gjerne ekstra for dagen derpå. Det trenger faktisk ikke være så mye ekstra heller. Avhengig av mengde grøt slenger jeg oppi et par egg, bittelitt tørket vaniljefrø (så uendelig mye bedre enn vaniljesukker på alle mulige måter, og drøy i bruk), bittelitt salt, evt kardemomme eller kanel alt ettersom. Legges i panna med en spiseskje og vips har du yummi havelapper som er en suksess. De er gode alene, med oster, bær eller frukt. Eller annet som du liker.

 

Yummi havrelapper

Enkelt og raskt!

Bløtlegg havregrynene dagen i forveien gjør at næringen lettere tas opp og vanskelige stoffer for tarmene brytes ned. Tarmene dine og barnas vil takke deg. ”Bløtlegge kvelden i forveien, det høres ut som stress” tenker du kanskje. Men nei, det er flere gode grunner. Næringsopptak har jeg allerede nevnt, du bruker mindre tid dagen etter når grøten skal lages og du bruker ikke tid på å tenke på hva du faktisk skal spise til frokost, lunsj, middag, kvelds eller når grøten skal konsumeres. Spare tid er på morgenen er gull verdt for de fleste av oss med jobb eller små barn som henger i skjørtekanten eller buksebenet.

Har du en restefavoritt?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *