Chili con carne – enkel middag for to eller mange

Chili con carne er en enkel kjøttgryte som direkte oversatt betyr chili med kjøtt. Siden vi ikke er så glad i ildsprut fra munnen etter måltider har vi roet ned på chili innholdet. Om du gjør det kan du jo øke mengden chili.

Chili con carne er så enkelt og perfekt for hverdagen.  Eller når dere er mange rundt middagsbordet. Kanskje dette blir neste bursdagsmiddag…

 

Chili con carne

  • 2 ss klarnet smør
  • 400 g kjøttdeig
  • 2 store fedd hvitløk
  • 1 løk
  • 1 gulrot
  • 1,5 dl vann
  • 400 g hakket hermetiske tomater
  • 200 g tomater
  • 400 g bløtlagte/hermetiske bønner, jeg brukte hvite store
  • 0,5-1 rød chili
  • 1 ts spisskummin
  • 0,5 ts salt
  • 1-2 ss finhakket koriander – kan sløyfes

 

Varm smøret i en panne og stek finhakket løk og hvitløk på medium varme mens du rører. Når løken er myk og blank har du den over i en kjele.

Skjær gulroten i små terninger og ha i kjelen med løken. Tilsett hermetiske tomater, tomater i grove terninger, chili, spisskummin og salt. Gi det et oppkok og la det syde.

Stek kjøttdeigen og ha i tomatblandingen. Ha vannet i stekepanna og gi et oppkok mens du rører og får med all smak fra panna. Hell over i kjelen.

Bland alt godt, ha i bønnene og la det varmes forsiktig. Tilsett finhakket koriander rett før servering.

 

Chili con carne - enkel middag for to eller mange

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *