Rustikk tomatsuppe med flesk og persille – en litt ekstra gelatin for helsa

Ekstra kraft i suppa? Har du testet gelatin? Bruker du skikkelig kraft har du gelatin i den, men det er flere grunner til at du kanskje skal putte oppi litt ekstra i tillegg.

Gelatin er protein, og er kokt kollagen. Kollagen er det viktigste proteinet i kroppen og det vi har mest av.  I tillegg er det en kilde til folat, kalsium, magnesium og andre næringsstoffer.

Å få i seg kollagen er supert for hud, brusk, ledd, sener, ben, tannben, oppbygging av vev og øyet. Det tilfører styrke og elastisitet. Har du problemer i noen av disse områdene er det å anbefale å få tilstrekkelig i deg. Når kroppen har godt med kollagen disse delene elastiske og smidige. Det er når kollagenet brytes ned rynker og vonde ledd blir et faktum. Av denne grunn er det big business i kosmetikkindustrien å tilsette kollagen. Å få i seg gelatin av god kvalitet er et billig alternativ. Og det beste er uansett å smøre kroppen fra innsiden.

Jeg bruker alltid gelatinpulver, ikke arkene. Dette fordi jeg synes pulver er mye enklere å ha med å gjøre. Jeg går for økologisk av flere grunner.

Kraft er noe jeg alltid har tilgjengelig i fryseren fordi vi spiser en del supper og gryter, og da er kraft supert. Det er næringsrikt og setter skikkelig god smak. Her kan du lære å lage skikkelig kraft som godgjør seg tre døgn: Kraft med kraft. Og her kan du lese mer om hvordan du får tak i kraftben av kvalitet: Slik får du tak i kraftbein til din superkraft

 

Rustikk tomatsuppe med flesk

  • 0,5 hakket løk
  • 1 fedd finhakket hvitløk
  • 3 ss klarnet smør
  • 200 g flesk i små biter
  • 2 ss tomatpuré
  • 400 g hakket tomater
  • 4 dl kraft
  • 1 ts honning eller lønnesirup
  • 1-2 ss gelatinpulver – kan sløyfes
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 2-3 ss finhakket persille

 

Varm opp smør i en kjele. Tilsett løk og hvitløk og la det surre under omrøring av og til, frem til det er mykt og blankt.

Tilsett flesk i små biter, og stek litt til.

Ha i tomatpure, hakket tomater, kraft, honning, salt og pepper. La det småkoke i noen minutter. Tilsett gelatin og rør det inn. Gelatin av pulver og granulat oppløses ganske raskt. Pass på å rør litt mens det oppløses.

Ha i persille til slutt. Ferdig!

 

Rustikk tomatsuppe med flesk og persille

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *