Enkel Pho kraftsuppe med grønnsaksnudler

Pho er en smaksfull kraftsuppe fra Vietnam. Dette er mat som er god mot tarmen og hjelper den å reparere seg selv.

Grønnsaksnudler er en ypperlig måte å få inn mer grønnsaker i kosten. Bruk et juliennejern, julienneskjærer eller spiralizer for å få til formen. Mine favorittgrønnsaker å lage nudler av er squash og gulrot. Jeg har også testet ut noen nudler av kikerter og bønner som er kjempegode. Bruker helst dette fremfor ordinære nudler eller spagetti.

Kraftbaserte supper er fantastisk. Det maker godt, er næringsrikt og perfekt mat for immunforsvaret.

Veldig ofte når jeg lager mat er det ut ifra ta-hva-jeg-har metoden. Kraft har jeg alltid i fryseren. Hvitløk, chili, ingefær, soyasaus og fiskesaus har jeg stort sett alltid. Koriander har jeg i fryseren, den klarer jeg ikke å holde liv i på benken. Jeg tar det jeg har av grønnsaker og urter, og vips, så har jeg det jeg trenger.

Jeg tilsetter ekstra gelatin for å gjøre suppen ekstra næringsrik. Gelatin er supert for hele kroppen, for eksempel huden. Så prøver å snike det inn der jeg kan.

 

Enkel Pho kraftsuppe

 • 500 g kylling
 • kraft, ca 6 dl
 • 3 gulrøtter i tynne strimler
 • 1 squash i tynne strimler
 • 1-2 ss soya saus
 • 1-2 ss fiskesaus
 • 2 fedd hvitløk hvitløk
 • 0,5 cm ingefær
 • 0,25 finhakket chili
 • 3 vårløk i tynne skiver
 • 2-3 ss hakket koriander
 • 2 ss gelatinpulver – kan sløyfes
 • klarnet smør
 • litt nykvernet pepper

 

Skjær grønnsakene i tynne strimler.

Skjær kyllingen i tynne strimler og stek raskt i en stekepanne med litt klarnet smør og pepper.

Varm opp kraft med hvitløk, ingefær, chili og smak til med soyasaus og fiskesaus. Ha i alle grønnsakene, rør inn gelatinpulver og la det putre i noen få minutter til grønnsakene er møre.

Tilsett koriander til slutt og server.

 

Grønnsaksnuddelsuppe

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *