Hjemmelaget iste

Har du te hjemme, har du allerede det du trenger for å lage iste.

Det er like greit først som sist å vende seg av med et tonn med sukker i teen, uansett om det er raffinert sukker eller i form av honning. Søtsmak er veldig subjektivt. Er du ikke vant med så søte saker, vil du også kjenne søtsmaken med mindre søtt. I en overgangsfase vil teen smake litt kjedelig, men når du kommer over dette og tankene dine om det, så blir mye sukker i teen kvalmende.

Personlig synes jeg hvit, grønn og frukt te er best. Svart te smaker mer bittert, og kanskje den vanskeligste å drikke uten sukker i starten. Fordi vi ikke lenger er så vant med bittersmaker og automatisk vil justere med sukker. Og da må jeg bare skyte inn at bitterstoffer er kjempebra for oss. Det stimulerer fordøyelsen på mange måter.

Hvis du vil ha en litt søtere iste kan du bruke stevia eller litt honning. Bruker du honning eller annen søtning som trenger å løses opp bruker du bare litt varme på vannet når du lager isteen din.

Og så kan du jo føye til isbiter, sitronskiver, frosne bær, mynte og alt du måtte ønske for å variere. Alt dette vil skape variasjon i smaken.

 

Hjemmelaget iste (1 l)

  • 1 l vann
  • 2 poser økologisk te
  • Eventuelt noen dråper stevia for søtning

 

Bruk kaldt vann om du ikke skal ha søtning i som trenger litt varme for å løse seg opp.

Ha teposene i vannet og la det trekke i 30 minutter eller mer, gjerne natten over, mens det står kaldt.

Ta ut teposene og isteen er klar. Den tåler noen dager i kjøleskapet:)

  
 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *