Hirsegrøt – full av jern

Mitt forhold til hirse før jeg fikk barn var gjennom min kjære undulat Pelle som jeg hadde i ungdomsårene. Han fikk stilker med masse hirsekorn på og eeelsket det. Vel, hirse er ikke bare bra for undulater, det er supert som babygrøt. Det inneholder ikke gluten, som kan være tøft for små tarmer, og er naturlig rik på jern. Grøt er generelt enkelt å lage om du ikke allerede har funnet ut det.

Hirsegrøt

  • 1/2 dl hirse
  • 2 dl vann
  • Smakstilsetning: et par svisker, tørket dadler eller svisker gjør susen og C vitaminene i frukten gjør at jernet i hirsen tas opp lettere i tarmen

Hirsegrøt

Kok opp og la det småputre til passe tykkelse. Deretter kjøler jeg den ned og kjører den i blenderen til en glatt masse.

Dette gjør jeg fordi hirsen er litt kornete og blir ikke like klissete som andre grøtsorter. Bløte teksturer er enn så lenge fortrukket her hjemme.

Et ekstra, men nyttig steg i prosessen er å bløtlegge hirsen 6-12 timer. Ved å bløtlegge gjør du det lettere for tarmen å ta opp næringsstoffene.Jeg legger de i vann kvelden før og lager grøt på morgenen. Det er smart å lage en raus porsjon. Grøten holder seg tre dager i kjøleskap. Fordi jeg er redd for at næringsstoffene går tapt bruker jeg ikke mikrobølgeovn, tar en porsjon grøt i et kjøkkenglass og setter det i en kjele med varmt vann. Det går ikke like fort, men jobben er like liten.

Denne er med tørkede dadler og smaker nesten som deilig marsipan.

Comments are closed.