Kaffe med gresskarpaikrydder

Ja, det høres rart ut. I norge er vi ikke så vant med gresskarpai som USA. De har en egen krydderblanding som heter ‘Pumpkin Pie Spice’ som hører høsten til. Men det er jo ikke mer hokus pokus enn andre krydderblandinger. Og de beste krydderblandingene lager du selv!

Kaffe er godt som den er, men det passer også med krydder i kaffen. Med gresskarpaikrydder i kaffen blir smaken litt som krydderkake, og opplevelsen en helt annen. Anbefales på det varmeste! Under ser du hvor lett det er å lage sitt eget gresskarkrydder (er nok vanskelig å få kjøpt enn så lenge). Jeg bruker 1/3-1/2 ts i en kopp med kaffe. Yummiyummi!

Gresskarpaikrydder

1 ss kanel

2 ts malt ingefær

1/2 ts allehånde

1/2 ts malt nellik

1/2 ts malt muskatnøtt

Bland og det var det.

Krydder er godt for kroppen og har ofte gode egenskaper, og det er absolutt et pluss å få i seg mer enn hva mange normenn gjør. Greit å være oppmerksom på at den beste kanelen for kroppen er ceylon kanel, kjøp den i helsekosten eller på nett.

Under bildet kommer litt om de forskjellige krydderne i denne krydderblandingen.

Kaffe med gresskarpaikrydder

Kanel: er blodsukkerregulerende, fordøyelsesfremmende, krampeløsende, motvirker luft i magen, antiseptisk, menstruasjonsfremmende, melkedrivende, febernedsettende, smertestillende og virker stimulerende på sirkulasjonssystemet.

Ingegær: tørket ingefær er en ypperlig hjelp på fordøyelsesproblemer. Den er kvalmedempende, fordøyelsesfremmende, magestyrkende, leverbeskyttende, kolesterolsenkende, øker sekresjonen av spytt og andre fordøyelsesvæsker (galledrivende), stimulerer blodsirkulasjonen, reduserer mengden blodlipider og beskytter mot sammenklebing av blodplatene, slimløsende, luftveisrensende, hostedempende, febersenkende, avslappende, betennelseshemmende, smertelindrende, bakteriehemmende, virushemmende, sopphemmende, antiparasittisk, ormedrepende, antiseptisk, avførende, afrodisierende og hjertestyrkende.

Allehånde: fordøyelsesfremmende, magestyrkende, tarmgassdempende, bedøvende, smertestillende, antiseptisk, betennelseshemmende, bakteriehemmende, sopphemmende, virushemmende og antioksidant.

Nellik: antiseptisk, bakteriehemmende, virushemmende, sopphemmende, parasittdrepende, appetittvekkende, fordøyelsesfremmende, luftdrivende (tarmgassdempende), kvalmestillende, leverstyrkende, stimulerende, varmende, krampeløsende, bedøvende, smertestillende, slimløsende, immunstyrkende og afrodisierende. Nellik er en antioksidant.

Muskat: fordøyelsesfremmende, magestyrkende, appetittstimulerende, kvalmedempende, krampeløsende, bedøvende, beroligende og søvndyssende (i små doser), betennelseshemmende, sopphemmende og regnes dessuten som et afrodisiakum.

Kilde:

  • www.rolv.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *