Nøttebrød fra dansk gourmetkokk

I helgen fikk jeg gleden av å møte en fantastisk dansk fyr som startet sin helsereise som kjøkkensjef i en kjent restaurant i København, Kong Hans Kælder. Han er nå en crossfit- og paleoentusiast som fokuserer på naturlig, økologisk mat uten tilsetningsstoffer og smaksforsterkere. Det er utrolig kult å møte mennesker som har interesser de virkelig brenner for, og når det er søt musikk i mine ører – ja, da hører jeg på.

Kjøpte med to av bøkene hans, den siste skrev han sammen med Thilde Jo Maarbjerg. Bøkene skiller seg litt ut med en machostil, tenkte kanskje det kunne gi sambo litt inspirasjon også. Er jo ikke bare jeg som trenger inspirasjon til sunn mat:)

Hjemme samme kveld satte jeg i gang å bake nøttebrødet fra den ene boka. Jeg hadde ikke alle ingrediensene, så ble en Helene variant. Dét var et godt brød! Det beste lavkarbo/paleo brød jeg har smakt. Det er vanskelig å få sunne brød til å ha samme fløyelsmyke konsistensen som brød av korn har, derfor er det noen ganger like greit å gå litt i motsatt retning for å skape noe nytt istedenfor. Og med hele knasende nøtter ga dette brødet nå å tygge på uten å smuldre. Enkelt var det også, hvilket er et kriterie!

Brødet må gjennom noen flere tester, men nøttebrød har kommet for å bli hos oss. Og en oppskrift kommer også etterhvert på sidene her.

 

IMG_3153

Nøttebrød Nøttebrød

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *