Kylling og grønnsaksgryte med indiske smaker

 Gode gryter er noe som alltid funker på middagsbordet vårt, og da er det greit å variere litt på smakene. 

Har du ikke kylling kan du la det være en grønnsaksgryte, eller du kan bruke annet kjøtt. Fisk passer veldig godt, da legger du biter av fisk i gryta og lar det trekke noen få minutter, litt avhengig av størrelsen på fiskebitene. 

 

Kylling og grønnsaksgryte med indiske smaker

  • 2 ss klarnet smør
  • 1 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ss ingefær
  • 3 dl kraft – evt vann
  • 3 dl kokosmelk
  • 3-400 g kylling
  • 6-700 g grønnsaker (jeg brukte blomkål, brokkoli og gulrøtter)
  • to håndfuller mandler

 

Krydderblandingen:

  • 2 ts spisskumin
  • 1 ts malt koriander
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts garam masala
  • 1/2 ts kanel
  • 1/4 ts kardemomme
  • litt chili

 

Smelt smøret i en kjele og tilsett løk i små biter og finhakket hvitløk. La det surre til løken er blank og myk med jevnlig røring.

Tilsett finhakket ingefær og krydderblandingen. Bland godt inn og tilsett deretter kraft og kokosmelk.

Stek kyllingen, men ikke for mye slik at den blir tørr. Ha i kyllingen rett før servering.

Tilsett grønnsakene i gryta og la det småkoke til de er møre. Jeg synes grønnsakene er best når de har litt tyggemotstand.

Tilsett kyllingen. Server med grovhakkede mandler og skje, slik at man får spist opp den deilige sausen med masse smak.

  
 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *