Saftig ovnsbakt laks med sennepssaus

Det er ekstra stas når alle rundt bordet digger maten, og denne slo an! Trikset er å ikke steke fisken for lenge slik at den blir tørr og kjedelig.

 

Saftig ovnsbakt laks

  • 600 g laks
  • 5 gulrøtter
  • 0,25 sellerirot
  • 0,25 kålrot
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 dl vann
  • 2 ss klarnet smør
  • 4 skiver sitron
  • salt og nykvernet pepper
  • dill

 

Skjær gulrøtter, sellerirot og kålrot i passe biter. Legg grønnsakene, finhakket hvitløk, vann, smør, litt salt og pepper i en ildfast form og legg et lokk over. Stekes i ca 30 minutter i 180ºC, eller til rett før grønnsakene er møre.

Skjær laksen i fire porsjonstykker og legg de over grønnsakene. Hvis den ene siden av laksestykket er tynnere pleier jeg å brette det innunder resten av stykket for å få til en jevn størrelse og dermed jevn steking av fisken. Ha skiver av sitron over fiskestykkene og sett inn i ovnen igjen og stek til laksen er så vidt gjennomstekt, ca 10-15 minutter. Steketid avhenger av laksestykket, så følg gjerne litt med, og bruk en kniv for å sjekke et av fiskestykkene. Jeg synes laksen er bedre en smule understekt, men fortsatt saftig, enn for lenge slik at den blir tørr.

Pynt med dill og litt mer salt og nykvernet pepper før servering.

 

Sennepssaus

  • 1 ss dijonsennep
  • 0,5 sitron
  • 1-2 ts honning
  • 1-1,5 dl olivenolje
  • salt og nykvernet pepper

 

Bland sennep og sitron. Pisk inn oljen, gjerne litt av gangen, til den får en tykkere og kremet konsistens. Smak til med honning, salt og pepper. Nykvernet pepper smaker alltid best!

 

Saftig ovnsbakt laks med sennepssaus

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *