Sashimi frokost med laks, avokado og ristet sesamfrø – en god start på dagen!

Sashimi er fantastisk og supersunt. Når fisken er rå er næringsinnholdet bedre bevart enn når stekt, og særlig fisk med mye omega 3 fettsyrer som er sensitive for varme. Fisk er også en super proteinkilde.

En sashimi frokost er veldig enkel å lage og gjort på 1-2-3. Her er det bare å hente frem råvarene fra kjøleskapet og kutte i passe biter. Bruk de grønnsakene du har tilgjengelig.

 

Sashimi frokost med laks, avokado og ristet sesamfrø 

  • Grønnsaker ( for eksempel salat, agurk, stangselleri, kål, gulrot, beter, blomkål, brokkoli, sukkererter osv)
  • 0,5 avokado
  • 100 g laks
  • 2 ss sesamfrø
  • 2 ss soyasaus
  • litt wasabi

Varm en tørr panne på medium styrke. Rist sesamfrøene slik at de får en gylden farge og nøttesmak. Det tar ikke så lang tid, så følg med. Dersom du har liten tid kan du hoppe over dette steget og bruke sesamfrøene slik de er. Godt likevel.

Skjær laks, grønnsaker og avokado i passe munnfullbiter. Legg alt i en bolle.

Bland soyasaus og wasabi. Hell blandingen over eller server ved siden av.

En god start på dagen❤️

  

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *