Sellerirotsuppe med urtemarinert kylling og stekte epler

Superdigg suppe som passer perfekt nå som høsten sniker seg innpå. Start med kyllingen og la den marinere mens du ordner suppen.

 

Sellerirotsuppe

  • 400 g sellerirot
  • 200 g potet
  • 1 fedd hvitløk
  • 5,5 dl kylling- eller grønnsakskraft
  • 2,5 dl nøttemelk eller vann
  • salt og pepper

 

Skjær av skallet på selleriroten og skjær den og potetene i mindre biter. Kok de møre i kraften sammen med hvitløken.

Ha i nøttemelken, jeg brukte mandelmelk, og bruk en stavmikser til det har blitt en kremet suppe.

Smak til med salt og pepper.

 

Urtemarinert kylling og stekte epler

  • 400 g kylling i biter
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ts paprika
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 1 fedd finhakket hvitløk
  • litt pepper
  • 2 små epler

Bland alle marinadeingrediensene og bland inn kyllingen. La det stå natta over eller i minst 20 minutter å marinere.

Stekes raskt i panna, men pass på at de blir gjennomstekt.

Mens kyllingen steker skjærer du eplene i biter. Stek eplene i samme stekepanne og med litt vann, salt og nykvernet pepper.

Bland epler og kylling sammen og server ved siden av suppa.

Sellerirotsuppe

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *