Sjokoladebomber som gir energi og stopper søtsug

I går delte jeg en oppskrift på sjokoladebomber på snappen til Kostholdsdamene. Tenkte jeg også kunne dele den her. Disse er perfekt når du begynner å bli sulten, og maten ikke er helt i rekkevidde. Eller søtsuget tar deg. Eller når du bare trenger energi.

Mellomlange fettsyrer i kokosoljen gir raskt energi til kroppen uten å påvirke blodsukkeret, og alt som medfølger svingninger i blodsukkeret. Selv er jeg stor fan av kokosolje og spiser det stort sett hver dag, som regel i kaffen.

En annen ting som er oppi er mandel smør. Mandler er rike på mettende fettsyrer, fiber, vitamin e, b-vitaminer, kalsium, magnesium og sink. Også folat, jern og protein har de en del av.

Du kan selvfølgelig bruke det nøttesmøret du har, og det aller beste er det du lager selv. Det er superenkelt, lages relativt kjapt, så holder det seg lenge i kjøleskapet. Jeg lager gjerne en stor porsjon når jeg først lager, kanskje jeg også gir det bort i en vertinnegave eller to. Sjekk oppskriften her: Mandelsmør

Sjokoladesmaken får man av kakaopulveret. Også her er det næring å hente, kakao har en del kalium, magnesium, kalsium. Jern, folat, betakaroten, protein og fiber er også med, bare litt mindre mengder.

Sjokoladebombene smaker ikke melkesjokolade, jeg skal være ærlig å si det. Men de er gode, de gir energi, og de tilfredsstiller søtsug. Er du vant med mye sukker, og du synes det blir for stor overgang fra noe annet du ville spist, tilsett litt lønnesirup eller fibersirup. Da blir de søtere, og garantert mye bedre enn noe du ville kjøpt i butikken når du er sulten på noe. Og fibersirup har knapt sukker i seg, og er supert om du f eks har diabetes eller foretrekker LCHF kosthold.

De er enkle å lage, holder seg et par ukers tid kaldt. Og er veldig tilgjengelige når sulten kaller:)

 

SJOKOLADEBOMBER

 

  • 4 ss kokosolje
  • 3-4 ss nøttesmør – se oppskrift her: Mandelsmør
  • 2 ss kakao
  • 1 ts tørket vanilje
  • en bitteliten klype salt for å fremheve sjokoladesmaken

 

Smelt kokosolje og nøttesmør forsiktig i en kjele.

Tilsett kakao, vanilje og salt.

Smak til med litt søtning om du vil.

Hell over i konfektformer eller lignende. Silikonformer er ypperlig.

Sett kaldt et par timer, og vips er de ferdig!

Holder som sagt minst et par uker i kjøleskapet.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *