Sprøstekt laks med stekt hjertesalat, sesamfrø og hvitløk

Enkel hverdagsmiddag med fisk. Fort gjort å spise for lite fisk. Litt underlig ettersom fisk er så utrolig godt – synes ihvertfall vi:)

Hvis du vil pimpe opp middagenen anbefaler jeg å lage en hollandaisesaus. Faktisk ikke så vanskelig, men utrolig godt. Hadde barna fått lov hadde de spist sausen med skje fra sausenebbet:) Oppskrift på hollandaisesaus finner du her.

 

Sprøstekt laks med stekt hjertesalat, sesamfrø og hvitløk (3-4 personer)

Tid: 30 minutter

  • 600 gr laks med skinn – jeg synes det er praktisk med benfri fisk når vi spiser med barna
  • 500 gr små poteter
  • 2 hjertesalater
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 vårløk
  • 1 ss sesamfrø
  • nykvernet pepper og maldon salt
  • Klarnet smør til steking

 

Sett ovnen på 200ºC.

Sett ovnen på Kok opp potenene og la de småkoke eller trekke avhengig av hvor god tid du har. Har du store poteter og dårlig tid, skjær de i mindre biter.

Krydre skinnsiden av laksen med pepper og stek laksebitene med skinnsiden ned på middels til sterk varme sammen med to knuste hvitløksfedd. Bruk knivbladet til å trykke hvitløksfeddene slik at de åpner seg i et par sprekker eller tre. Skinnet skal bli sprøtt uten at fisken blir gjennomstekt. Når skinnet har blitt sprøtt og fått gylden farge, kan du flytte fiskebitene over i en ildfast form. Fisken får en rask runde i ovnen, ca fem minutter, men følg gjerne med. Fisken er best rett før den er gjennomstekt, slik at den er saftig og god. Ser ver med snittet vårløk over, og ha gjerne med litt grovhakkede urter hvis du har stående på benken.

Mens potene og fisken gjør siste innspurt på hver sin kant kan du konsentrere deg om hjertesalaten. Hver hjertesalat deles i fire båter og freses i panna. Ha over i en bolle og strø over sesamfrø, hakket hvitløk (med kniv eller hvitløkspresse), nykvernet pepper og maldonsalt. Bland slik at smakene sprer seg over alle hjertesalatbåtene.

Da gjenstår det å få alt over til bordet og spise.

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *