Vil du lære deg hvor du kan finne sopp og andre nyttevekster som vokser vilt?

Der er lett å se at tiden for å plukke sopp er her. Spesielt om du er innom sosiale medier, og har venner og familie som er glade sopplukkere. Klart det er gøy å dele gleden over fangsten, og det man kan lage av den. 

Å bli en god sopplukker er ikke hjort på første turen, og er en prosess som avhenger av innsats. Men med litt og litt blir det bra. Jeg har som regel et mål om å lære meg 2-3 nye nyttevekster hvert år. Jeg bruker ikke kjempemye tid på det, men jeg synes det er utrolig gøy. Å lære seg hvordan man kan bruke de er jo like viktig, så for meg er dette et passe mål. Da rekker jeg å bli godt nok kjent med nytteveksten, og trygg på at jeg plukker riktig. 

I starten gjelder det å bli kjent med hvor godsakene vokser. Linken under kan du bruke til å søke hvor ulike vekster vokser. 

https://beta.artskart.artsdatabanken.no/

Så kan man dra ut å utforske. Vær alltid trygg på at du tar med deg spiselige saker hjem, er du usikker lar du det være. Har du noen kyndige i omgangskretsen, er det alltid lurt å invitere med på tur, da går læringen raskere. 

Om du plukker sopp finnes det nå digital soppkontroll via en app, hvor fantastisk er ikke det! Funker som gull, har selv brukt den flere ganger. Sjekk link under. 

http://soppkontroll.no
Hvis det er andre nyttevekster du er på jakt etter, anbefaler jeg å kjøpe en bok. De har sikkert også bøker på biblioteket om emnet. Og sjekk denne fantastiske siden: http://www.rolv.no

Det er aldri et tapsprosjekt å dra ut i skogen, det er fantastisk hvordan en tur i skogen påvirker vår helse fysisk og psykisk. 

God tur!

Kantarell, en av de letteste soppene å kjenne. Også kalt skogens gull.

Kantarell, en av de letteste soppene å kjenne. Også kalt skogens gull.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *