Enkel middelhavsgryte

Gryter er enkelt, smaker godt og alltid en favoritt. Det finnes så mange gryter å variere med, hver land har vel minst en kjent gryte eller to. I denne oppskriften er det bare å slenge ingrediensene oppi en gryte eller ildfast form og sette i ovnen. Resten av jobben gjør den mens du er på jobb, kino, nyter stillheten eller you name it! Den største fordelen synes jeg er at når magen rumler, blodsukker og barn skriker om hverandre, er det bare å sette frem maten og spise. Liten innsats og stor gevinst.

 

Middelhavsgryte (3-4 personer)

  • ca 600 gr fårikålkjøtt
  • 5 store potter
  • 1 aubergin
  • 1/2 rødløk
  • 2 store sjampinjonger
  • 2 dl grønne oliven
  • 400 ml hakka tomater
  • 3 dl kraft – evt rødvin
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 ss fersk persilleblad – evt 2 ss tørket
  • 1 ss fersk rosmarin – evt 2 ss tørket
  • litt nykvernet pepper og bittelitt salt

 

Brun kjøttet g ha i en gryte, evt ha kjøttet rett i gryten. Del potetene i to, auberginen i små skiver, rødløken i små terninger, sjampinjong i skiver, hvitløk og urter i finhakket – og ha i gryten. Tilsett resten.

Stekes på 120ºC til kjøttet faller fra bena. Ca 7 timer.

 Vil du ha lengre steketid, skru ned litt på varmen. Sjekk kjøttet og juster opp varmen om det trengs dersom du nærmer deg spisetid.

Kortere steketid? 150 grader i 4 timer, eller 2 timer på 225 grader.

I denne gryta har jeg brukt fårikålkjøtt, et veldig anvendelig kjøtt utover fårikål. I gryter kan det selvfølgelig også brukes annet grytekjøtt eller kjøttstykker du har som er seige og trenger lang steketid for å mørne.

 Enkel middelhavsgryte

Enkel middelhavsgryte

Enkel middelhavsgryte

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *