Saftig og grov surdeigsfocaccia – langpannebrød til hverdags og fest

Eltefritt og enkelt, og bedre for kroppen. Saftig og digg. Perfekt til hverdags og fest. Rekken med surdeigsbakst utvider seg stadig. Har du også lyst til å starte med egen surdeigsbakst? Sjekk følgende resursser for å komme i gang selv, og del gjerne i kommentarfeltet om du har spørsmål eller vil dele dine erfaringer.

Lag din egen boblende surdeigsstarter og luftige surdeigsbrød

SURDEIGSBAKING – Alt du trenger å vite for å komme i gang

ALLE SURDEIGSOPPSKRIFTENE SAMLET PÅ ETT STED!

Surdeigsfocaccia

  • 250 g siktet spelt
  • 100 g sammalt spelt
  • 275 g havre eller havremel
  • 1,5 ts salt
  • 5,5 dl vann
  • 2 ss aktiv surdeigsstarter – oppskrift finner du her: Lag din egen boblende surdeigsstarter og luftige surdeigsbrød

Oppskriften passer til en liten langpanne på ca 20*30 cm.

Ha surdeigsstarter i 2,5 dl av vannet. Bland dette med siktet speltmel. Bland godt og la stå i en times tid.

Bland inn resten av det tørre, samt resterende vann og bland godt. Hell over i en form med bakepapir. Få deigen jevnt utover formen.

La deigen stå i 8-12 timer, gjerne et lunt sted.

Varm ovnen til 250ºC, sett focacciaen inn. Stek i 5 minutter og senk temperaturen til 160ºC. Nå skal den stå i 50-60 minutter til gjennomstekt.

Blir aldri lei den karakteristiske knasende skorpen og den saftige innsiden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *