Bananbrød med sjokolademarmorering

Har du brune bananer spar de til lørdag og desserttid – er det tid for bananbrød! Elsker denne oppskriften.   Bananbrød med sjokolade (1 brød) 4 bananer – gjerne brune 4…

Les mer

Grønnsaker og frukt – økologisk eller ikke

Grønnsaker og frukt dyrket på konvensjonell måte har mer eller mindre mengde sprøyterester i seg. I myndighetenes regulering av bruk av sprøytemidler vises det til grenseverdier. Så lenge en grønnsak…

Les mer

Ketchup – fermentert

Det går mye i fermentering for tiden! Fermentering er en gammel konserveringskunst og er super for fordøyelsen vår – prosessen skaper mange gode bakterier. Kjent som probiotika i vår tidsalder. Nå…

Les mer

Gelegodis – med sitrussmak

Vi eksperimenterer stadig med hjemmelaget snop for å erstatte butikksnop. Dette for å spise mindre sukker og unngå unødvendige tilsetningsstoffer. Vi liker råvarer som gir mer enn kun smak, og behandler de…

Les mer

Klarnet smør – hvordan og hvorfor!

Klarnet smør er en genial sak. Det er fettet fra smøret. Og for mange melkeintolerante, enten om det er melkesukkeret laktose eller melkeproteinet kasein som er årsak til intoleranse, så…

Les mer

Energiboostere

Disse har jeg lagt min elsk på. De er fantastiske å ha liggende i kjøleskapet. En liten bit med rask energi som ikke sender blodsukkeret til himmels. Når spiser jeg…

Les mer

Frokostgrøt med blåbær og kanel

Solen titter frem og skaper skikkelig vårstemning her i heimen. Våren er kanskje favorittårstiden, full av potensiale. Det blir lysere. Snø og is sildrer bort. Krokusen titter frem. Gresset spirer….

Les mer

Eltefrie rundstykker

En sunnere versjon av brød for de som spiser det. Fordelene er at det krever minimalt med innsats, melet ligger fuktig over natten – som hjelper med å bryte ned…

Les mer