Chia grøt med cashewnøtter og bær

Elsk på denne deilige og praktiske grøten. Det lukter jordbær, ser fresht ut og smaker enda bedre. Om ikke det var nok, så har den mye sunt i seg også.

Chia frø begynner å bli ganske kjent for nordmenn nå. Det er et perfekt alternativ til morgengrøten, er praktisk og kan lages dagen før.

Chia frøene er små, men har svært høyt innhold av essensielle fettsyrer, proteiner, antioksidanter, vitaminer og mineraler. Et næringsrikt superfrø altså. Fiber har det også, og av den skånsomme typen dersom du reagerer på fiber i kosten.

 

Litt om bløtlegging og fordøyelse

Nøtter er tungt fordøyelig. Om du sliter med fordøyelsen er det lurt å gjøre det litt enklere for den ved å bløtlegge nøttene i forkant. La cashewnøttene få en, maks to timer i godt med vann og litt salt.

Ved å bløtlegge blir de lettere å fordøye og bitter smak blir borte. Korn, frø og nøtter inneholder antistoffer som beskytter de mot å bli spist, og gjør det vanskeligere for oss å fordøye. Denne prosessen hjelper vi på når vi bløtlegger. I tillegg til at de blir lettere fordøyelige, blir næringensstoffene lettere å ta opp i fordøyelsen og dermed øker det ernæringsmessige potensiale.

 

Perfekt på tur eller til travle dager..

Denne grøten er ypperlig til tur eller dager hvor det ikke er så mye tid til prepping av frokost eller lunsj. Når jeg skal ha den med lager jeg grøten og oppbevarer den i glass med skrukork som rommer en porsjon. Da er det bare å raske det med seg på tur ut dit du skal.

 

Chia grøt med cashewnøtter og bær (2 porsjon)

  • 2 dl cashewnøtter
  • 3 dl vann
  • 4 ss chiafrø
  • 2 dl fryste jordbær
  • 0,5 dl blåbær
  • Eventuelt topping: kokosflak, frø, nøtter, kakaonibs eller noe annet du liker

Ha cashewnøtter, vann, salt og jordbær i en blender og kjør til en glatt masse.

Ha blandingen i en bolle. Tilsett chiafrø og blåbær og rør.

La blandingen få 15 minutter på kjøkkenbenken slik at chiafrøene sveller og skaper en grøtkonsistens. Eller du kan sette den i kjøleskapet og ta den frem når du skal spise.

Serveres med din topping favoritt. Nyt<3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *