De beste svarene er i deg

Fra vi er født til vi forlater dette livet gjennomgår vi en reise. Og med på denne reisen har vi en venn, vår indre stemme. Noen hører den høyt og godt, mens for andre er den musestille.

Hvorfor skal vi lytte til vår indre stemme lurer du? Jo, den vil guide deg til et bedre liv, bedre helse, mer glede, mer tilstedeværelse og ro uansett hvordan omgivelsene dine er. Lykke for eksempel. Leter du på utsiden av deg selv vil du aldri finne lykke. Du kanskje føler deg tilfredsstilt noen minutter, men så passerer det og du må igjen finne noe som gir en stund med tilfredsstillelse. Ekte sprudlende lykke finner du kun hvis du ser innover. Du er altså eksperten på deg og ditt liv, selv om  det finnes mye å lære fra folk på utsiden. Men å tvile på seg selv, og bære på mye usikkerhet, som de fleste har kjent på i en eller annen form, oppleves sjeldent godt. Så allerede vet vi at vår indre stemme har stor betydning for oss.

Fra vi blir til vet naturen akkurat hva som skal skje, det er ingen som sjekker med andre om hva, hvordan eller hvorfor. Cellene deler seg, hjerter og lunger utvikles, alt vi trenger vokser frem. Det blir til helt av seg selv.

Og fra vi er født er læringskurven bratt. Inntrykk og utvikling går hånd i hånd og gjør at vi lærer det vi lærer. Fra starten av har barnet en intuitiv forståelse for hva den trenger og hvordan den skal kommunisere dette.

Etterhvert som barnet blir større ser de litt utenfor seg selv for å hente inspirasjon. Og for mange går denne utvendige inspirasjonen etterhvert over til å miste kontakten med egne svar og løsninger. Det går over til troen om at det som er utenfor sitter med svarene. Og her er det mange regler og uskrevne bud som mange etterhvert lever med. At eksperter sitter med svarene for deg.

Har du kjent kropp og sinn si ifra når du lever etter noe som innerst inne ikke helt resonnerer? Det er ditt indre som prøver å fortelle deg noe. Din indre visdom. Noen ganger kan vi forveksle denne visdommen med frykt. Frykt som holder oss tilbake og sier stopp. Det er viktig å skille mellom, for dette handler ikke om frykten. Det jeg snakker om er visdommen som skaper trygghet og gir deg svar som gir deg det komplette bildet, kanskje sammen med utvendig inspirasjon.

Eller kanskje du ikke hører denne indre visdommen, eller det kommer frem som en ubesluttsom stemme. Det er også for mange realiteten. Men hvis du tørr å lytte uten å kritisere eller dømme vil du etterhvert finne din indre stemme. Og den gir mening når du ikke prøver å presse den frem eller undertrykke den. Det eneste du trenger å vite er at den er der.

I mine møter med mennesker er dette ofte noe vi snakker om. Hvordan du allerede har alle svarene og hvordan finne tilbake til og stole på sin indre guide. Uansett hvilke omstendigheter.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *