Egg og bacon – en sunn frokost som metter

Jeg elsker egg og bacon! Det smaker godt, føles godt, gjør meg mett og holder meg mett. Og det er sunt!

Mange er vant med at egg og bacon kommer med brød. Jeg er ingen fan av brød, og det er av flere gode grunner. I denne oppskriften er det ikke en brødskive i sikte, men ingenting som mangler. Og ikke la deg lure av salaten, denne er også for menn. Prøv da vel!

 

Mektig egg og bacon frokost (1 person)

  • 2 egg
  • 2 store skiver bacon
  • 1 ss klarnet smør
  • 2 asparges
  • 4 blader hjertesalat – eller annen krisp salat
  • 1 vårløk
  • 1 ss revet parmasan
  • Nykvernet pepper og en god klype maldon salt

 

Smelt smøret og stek bacon skivene i en medium varm panne til de får farge. Bruk en potetskreller til å skjære bort det harde skallet på aspargesen, men la toppen være. Skjær i biter på skrå og ha oppi stekepanna sammen med baconet.

Skru ned varmen på stekepanna og legg bacon og asparges til siden i panna slik at de fortsatt holder varmen. Knekk to egg i panna og stek på lav varme.

Skjær hjertesalatbladene og vårløk i strimler og legg på en tallerken. Ha over revet parmasan, bacon skiver, asparges og speilegg. Hell stekefettet over eggene, evt om du smelter litt mer klarnet smør i panna. Avslutt med nykvernet pepper og en god klype maldonsalt.

Yum!

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *