Fermentert løk

Deilig fermentert løk som er kjempegodt som tilbehør til alle typer måltider.

 

Fermentert løk

  • 3 små løk
  • 1 ss salt
  • 5 dl vann
  • eventuelt 2 ss vannkefir eller kombucha (eller saft fra andre fermenterte grønnsaker)

 

Bland vann og salt slik at saltet løses opp. Bland i den fermenterte saften.

Skjær løkene i tynne skiver og ha i et glass. Press løken godt ned i glasset.

Hell vannet med salt og fermenteringssaft over løken til løken er godt dekket. Det er viktig at løken er helt dekket med væsken. Hvis den er litt kranglete kan du bruke et salatblad/kålblad eller lignende som lokk over løken og sette i et lite glass/shotglass for å holde det hele nede. Ha på lokket. Hvis lokket du bruker er lufttett kan det være greit å åpne ved et par anledninger for å slippe ut gass som dannes naturlig ved fermenteringsprosessen.

La løken fermentere på kjøkkenbenken i 3-7 dager. Det skal boble underveis og  smake syrnet av løken. Ta gjerne noen smaksprøver underveis for å finne ut hvor lang fermenteringstid og dermed fermenteringssmak du foretrekker.

Når løken er ferdig fermentert etter din smak setter du den kaldt. Det vil bremse fermenteringsprosessen kraftig og gjøre at løken holder seg godt.

 

Er nysgjerrig på fermentert mat og drikke, og vil lære mer om fordelene og hvordan du kan lage dette selv, holder jeg kurs. Du kan sjekke kursoversikten min her: http://www.helenesundby.no/kurs-og-events/

Eller se her hvordan du kan få kurset til der du bor: http://www.helenesundby.no/kurs-fermentering-introduksjon/

 

Fermentert løk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *