Med fare for å gjenta meg selv er melkesyregjærede grønnsaker proppfulle av næringsstoffer. Du har kanskje hørt det før? Hvis ikke kan du ta en titt innom et tidligere blogginnlegg om fermentering: http://www.helenesundby.no/hva-er-fermentering/
Vil du lære å komme i gang med fermentert mat og drikke kan du sjekke kursene jeg holder: http://www.helenesundby.no/kurs-fermentering-introduksjon/
Fermenterte beter
- 9-12 rødbeter og polkabeter
- 1 l vann
- 1 strøken ss salt
- Evt 1-2 ss saft fra ferdigfermenterte grønnsaker
Kok opp halve vannet og saltet. Rør til saltet er oppløst, og ha i resten av vannet. La det kjøle seg til romtemperatur.
Skrell betene og skjær i tynne skiver. Ha skivene i et stort glass. Hvis du har saft fra ferdig fermenterte grønnsaker har du det over betene.
Hell over vannet til betene er dekket med en cm. Pass på at det er tre-fire cm til toppen av glasset. Under fermenteringen vil innholdet ese og vokse litt.
Legg lokket på glasset slik at ikke fluer og støv kommer inn, men slik at trykket slippes ut. Jeg bruker Norges glass eller Fido glass, og legger glasslokket på uten gummi og strammemekanisme.
Er nysgjerrig på fermentert mat og drikke, og vil lære mer om fordelene og hvordan du kan lage dette selv, holder jeg kurs. Du kan sjekke kursoversikten min her: http://www.helenesundby.no/kurs-og-events/
Eller se her hvordan du kan få kurset til der du bor: http://www.helenesundby.no/kurs-fermentering-introduksjon/