Glutenfri pizza med skinke og mozzarella på 1-2-3

Jepp, denne fungerte veldig bra! Familien har gitt sin dom. Bittelitt annerledes i konsistensen på bunnen, men overraskende svært lik vanlig pizza. Jeg har til og med mekka min egen glutenfri melblanding, som i skrivende stund testes som mat for min surdeigsstarter som er i ferd med å gå over til å bli glutenfri. Livet med gluten er over.

Hjemmelaget glutenfritt bakemel

  • 500 g fullkornsrismel
  • 500 g bokhvete (NB – er en nøtt og har du nøtteallergi styr unna)
  • 500 g potetmel

Bland alt sammen og oppbevar i lufttett boks.

1 – Deigen

  • 3 dl vann
  • 1 egg
  • 0,5 pose tørrgjær
  • 0,5 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 1 ts fiberhusk
  • 5,5 dl glutenfri melblanding – jeg brukte min hjemmelagde, se oppskrift over
  • 50 g havre

Bland det våte, og tilsett det tørre. Brukte en mikser med eltekrok og hadde på medium styrke i et par minutter. Kan også blandes med bolle og sleiv.

La deigen heve 30-60 minutter.

Ha deigen over på en langpanne med bakepapir, og bruk en sleiv for å fordele den utover.

La deigen heve på bakeplata mens du varmer opp ovnen. Sett ovnen på 250ºC, jeg bruker varmluft og lag pizzasaus.

2 – Rask pizzasaus

  • 3 ss tomatpurè
  • 2 ss vann
  • 2 ss EV olivenolje
  • 2 ts tørket basilikum
  • 1 fedd finhakket hvitløk
  • en klype anisfrø
  • en raus klype salt
  • litt nykvernet pepper

Bland alt sammen og smør på pizzabunnen.

3 – Topping

Du kan legge på favorittene dine, eller det du har i kjøleskapet. Jeg brukte bøkerøkt skinke fra Kolonihagen, terninger av rød og grønn paprika og den beste pizzaosten, bøffelmelksmozzarella. En liten sveip med pepperbøsse over til slutt, og inn i ovnen. La den få 15-20 minutter i ovnen alt ettersom hvor varm ovnen din er.

Melkefri pizza? Dropp osten, pizza funker utmerket uten ost. Legg på litt ekstra av det andre, eller ha over litt god olivenolje og friske urter før servering.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *