Hvordan løse problemer

Denne posten handler om hvordan løse problemer, eller utfordringer om du vil. Uansett hva du kaller det er det i ditt hode de tar form. Løsningen på dine utfordringer sitter du alltid med selv, men det er måten du ser de som er avgjørende for om du finner de. Best av alt, dette er så enkelt og tilgjengelig for alle som har et reelt ønske om å løse utfordringer de har. Best av alt, dette gjelder både små, trivielle utfordringer og større livsendrende utfordringer.

Jeg har notert meg to kloke sitater om problemløsing. Det første er Albert Einsteins «You can’t solve a problem on the same level it was created, you have to rise above it to the next level». Dette er så inderlig sant. Har du et problem, altså noe du står fast med og du opplever som problematisk, er du nødt til å få nye ferske tanker eller ideer for å kunne løse det.

Og da kommer jeg til sitat nummer to, fra selveste Kaptein Jack Sparrows «The problem is not the problem. The problem is your attitude about the problem.» Få et annet perspektiv og du vil se noe nytt. Når du ser noe nytt vil løsningen åpenbare seg, enkelt og greit.

Skeptisk? Vi har en tendens til å gjøre ting mer komplisert enn de faktisk trenger å være. Men om du tar deg tid til å lese dette uten å samtidig tenke på noe annet, at du leser uten å dømme den ene eller andre veien og tar med deg dette til neste problem, er jeg sikker på at du også kan se problemet fra en annen vinkel som gir deg ny innsikt til hvordan du kan løse det.

 

helenesundby.no

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *