KANELIS – blodsukkervennlig og uten melk

Et av mine mest benyttede krydder, kanel, denne gangen i is. Jeg har brukt eterisk olje fra doTERRA for å lage denne, god kvalitetsolje som også kan brukes i matlaging. Når du bruker eteriske oljer må du vite kvaliteten på den for å vite hvordan den kan brukes.

Visste du at kanel demper søtsug og bidrar til å redusere blodsukkeret? Søtsug og blodsukker henger jo sammen, og høyt blodsukker gir seg til kjenne som søtsug. Kanel gjør at kroppen blir mer følsom for insulin, slik at mindre insulin produseres. Mye insulin betyr mye sukker i blodet. Insulin er et hormon, som har kallenavnet fettlagringshormonet. Det er fordi hormonet fremmer fettlagring, OG hemmer fettforbrenning.

Kanel er positiv for metabolismen – fellesbetegnelsen for omsetningen av luft mat og stoffer som kommer inn i kroppen. Metabolisme kan også kalles energiomsetning. Kanel er en kjent sak for økt høyere forbrenning.

Immunforsvaret får også hjelp, med kanelens antibakterielle egenskaper.

For mye kanel er ikke bra på grunn av et stoff som heter kumarin. Dette stoffe kan skade lever dersom kanel inntas i større doser over lang tid. En stor dose av og til er altså ikke problematisk.

Kanelis

  • 5 egg
  • 5 ss kokossukker
  • 4 dl kokosmelk
  • 2-3 dråper eterisk kanelolje

Lag eggedosis av egg og sukker.

Noen ganger er kokosmelken klumpete, og for å unngå klumper kjører jeg den i en blender noen sekunder. Tilsett kokosmelken og kaneloljen i eggedosisen, bland godt.

Jeg bruker en ismaskin for å lage isen, da blir den skikkelig god. Verdt investeringen om du liker is.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *