Kjapt om migrene, og hvordan jeg ble kvitt det meste av den

Tenkte jeg skulle dele noen tips med dere angående håndtering av migrene. Jeg må presisere at dette er mine personlige erfaringer. Jeg deler noen generelle tips som er gode for mange, og jeg skal dele med dere det som for meg snudde mye. 

Jeg har til tider hatt voldsomme hodepiner og migrener, og verst ble det etter at jeg fikk barn. Det er helt klart noe som påvirkes av min syklus, og når det er endringer i hormonene, da har jeg ofte kjent det komme, og bygge seg opp. Noen ganger har det vært så ille at jeg har blitt sengeliggende. 

Jeg har prøvd mye, noe har hjulpet og andre ting har ikke gjort seg merket. 

Min liste over 3 ting som gjorde en enorm forskjell er:

  1. Søvn! Denne var så viktig. De verste anfallene var i de periodene jeg sov dårlig eller lite, kombinert med de hormonelle endringene i syklusen. Legge seg tidlig, få nok timer og ha gode rutiner i innsovning (se mindre på alle typer skjermer, dempe belysningen osv) og oppvåkning (dropp å sjekke mobilen, og start dagen med gode rutiner). 
  2. Stress er ødeleggende for alle når det blir mye og ofte. Altfor mange kropper lever under stress, ofte uten at kroppens eier er klar over det. Som med for lite søvn er det ødeleggende på så mange måter. Og en svært vanlig trigger for hodepine og migrene. 
  3. Tilskudd av trioen kalsium, magnesium og d vitamin. Dette siste punktet ga en åpenbaring. Søvn og stress har vært vanlige triggere for meg (syklusen som trigger migrenen mest får jeg gjort mindre med, søvn og stress kan mestres lettere, selv om også det er til tider utfordrende), men det krever daglig rutiner. Det vitamintrioen har gjort er underverker. Til og med når jeg kjenner det bygger seg opp hjelper det å roe ned igjen, og dersom det likevel skulle gli over i et anfall kortes den ned betraktelig (jeg har gått dager med sterke smerter når det har stått på som verst). Og det er så digg å ha noe som kan hjelpe mer akutt. For når man har sovet dårlig, eller kroppen er under stress, og hodeverket er på vei, da er det ikke så mye å gjøre der og da. Magnesium er også kjent for å kunne hjelpe, og det er et mineral mange har lave verdier av i kroppen. Sjekk din status for disse viktige næringsstoffene, og gå gjerne til en som kan hjelpe med å kartlegge dine behov. Og helt til sist, tilskudd skal aldri erstatte en næringsrik, variert kost, men bør heller komme som et tillegg dersom det viser seg at det er behov. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *